Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αναβάλλεται η κρυπτογράφηση επικοινωνιών σε Facebook και Instagram
[Η Ναυτεμπορική]: Αναβάλλεται η κρυπτογράφηση επικοινωνιών σε Facebook και Instagram

[Η Ναυτεμπορική]: Αναβάλλεται η κρυπτογράφηση επικοινωνιών σε Facebook και Instagram

Η Metα, η μητρική εταιρεία που ελέγχει το Facebook , το Instagram και τις άλλες πλατφόρμες και εταιρείες που ανήκαν μέχρι πρόσφατα στο Facebook ανακοίνωσε ότι αναβάλει για το 2023 την απόφαση που είχε λάβει η διοίκηση της για κρυπτογράφηση του συνόλου των εφαρμογών επικοινωνίας στις πλατφόρμες της.

Τα περίπου 20 δισ. γραπτά μηνύματα που ανταλλάσσονται στο Messenger κάθε μήνα προστατεύονται από τεχνολογία κρυπτογράφησης. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τα ηχητικά μηνύματα ή τις βιντεοκλήσεις που γίνονται μέσω της υπηρεσίας και ο αριθμός τους ανέρχεται σε περίπου 150 εκατ. ημερησίως. Το Facebook είχε ανακοινώσει τον περασμένο Αύγουστο ότι προχωρά στην κρυπτογράφηση και των ηχητικών μηνυμάτων και των βιντεοκλήσεων ώστε να δημιουργήσει μια ομπρέλα προστασίας στην πλατφόρμα συνολικά.

«Το περιεχόμενο των γραπτών μηνυμάτων και των ηχητικών μηνυμάτων ή των βιντεοκλήσεων θα προστατεύονται πλέον πλήρως σε όλη τους την διαδρομή ανάμεσα στις συσκευές αποστολέων και παραληπτών. Αυτό σημαίνει ότι κανείς ακόμη και η εταιρεία δεν μπορεί να δει ή να ακούσει τα μηνύματα και τις βιντεοκλήσεις» είχε δηλώσει τότε η Ρουθ Κριτσέλι διευθύντρια του εμπορικού τμήματος του Messenger. Είχε επίσης ανακοινωθεί ότι εκτός από το Facebook και το Instagram θα προχωρούσε άμεσα στην κρυπτογράφηση των επικοινωνιών των χρηστών του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!