Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι ανατιμήσεις στα υλικά κατασκευής δεν θα καθυστερήσουν τα έργα στο Ελληνικό
[Η Ναυτεμπορική]: Οι ανατιμήσεις στα υλικά κατασκευής δεν θα καθυστερήσουν τα έργα στο Ελληνικό

[Η Ναυτεμπορική]: Οι ανατιμήσεις στα υλικά κατασκευής δεν θα καθυστερήσουν τα έργα στο Ελληνικό

Της Τέτης Ηγουμενίδη
(email protected)

«Στους προϋπολογισμούς των έργων μας, έχει ληφθεί υπόψη η ανατίμηση των υλικών, η οποία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Παρακολουθούμε αυτή την τάση και πιστεύουμε ότι ο ανταγωνισμός, οι διαφανείς διαδικασίες και η ταχύτητα με την οποία προχωράμε είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Δεν αναμένουμε να προκαλέσει καθυστέρηση στην ομαλή εξέλιξη των έργων.»

Τα παραπάνω επεσήμανε η διοίκηση της Lamda Development απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις στο πλαίσιο της τρίτης παρουσίασης των έργων του Ελληνικού, προχθές διαδικτυακά, προσθέτοντας χαρακτηριστικά «στόχος είναι όχι μόνο να προλάβουμε, αλλά και να ξεπεράσουμε τον προγραμματισμό μας».

Σύμφωνα επίσης με τη διοίκηση της εταιρείας που έχει αναλάβει τη μεγάλη ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιλογής εργολάβου για τα πρώτα έργα υποδομής (πρωτεύον οδικό δίκτυο, υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, λιμενικά και όλα τα συνοδά δίκτυα) έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσουν άμεσα διαδικασίες δημοπράτησης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις εντός του Πάρκου, καθώς και για το κτήριο όπου θα εγκατασταθούν τα σωματεία ΑΜΕΑ, με σκοπό να έχει επιλεχθεί ο ανάδοχος στις αρχές του 2022.

Ακόμη, βάσει των απαντήσεων της διοίκησης οι εργασίες σε διαφορετικές περιοχές της έκτασης του Ελληνικού έχουν ξεκινήσει. Ένα μεγάλο μέρος του έργου, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου τμήματος του Πάρκου, θα παραδοθεί στο κοινό έως το 2025.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!