Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανατ. Μεσόγειος και διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού στα ΗΑΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Ανατ. Μεσόγειος και διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού στα ΗΑΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Ανατ. Μεσόγειος και διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού στα ΗΑΕ

Την ισχυρή επιθυμία για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων, κατ’ αντιστοιχία της πολιτικής και αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, γεγονός που προκύπτει από τη στρατηγική επιλογή για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, εξέφρασαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Διάδοχος του Θρόνου των ΗΑΕ, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαϊέντ αλ Ναχαγιάν.

Στη συνάντηση των δύο ηγετών, όπου έλαβαν μέρος η ελληνική αντιπροσωπεία και η αποστολή των ΗΑΕ, επισφραγίστηκε η ενίσχυση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων σε στρατηγικό επίπεδο. Έγινε επίσης σε βάθος ανασκόπηση της ραγδαίας προόδου που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες στις διμερείς σχέσεις και σε όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας.

Κοινή δέσμευση στο Διεθνές Δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών

Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν ακόμα οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με έμφαση στην αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

«Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπογραμμίζουν την αταλάντευτη δέσμευσή τους στο Διεθνές Δίκαιο και στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ως το θεμέλιο της ειρήνης, της ασφαλείας, των σχέσεων καλής γειτονιάς και της ειρηνικής επίλυσης διενέξεων για όλα τα κράτη της περιοχής.

Οι δυο κυβερνήσεις επαναβεβαιώνουν την δέσμευση τους στην αρχή της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών της περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!