Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Ανάσα» πρόωρων θερινών εκπτώσεων
[Η Ναυτεμπορική]: «Ανάσα» πρόωρων θερινών εκπτώσεων

[Η Ναυτεμπορική]: «Ανάσα» πρόωρων θερινών εκπτώσεων

Του Σταμάτη Ζησίμου
szisimou@naftemporiki.gr

Την επίσπευση έναρξης των φετινών θερινών εκπτώσεων κατά μία εβδομάδα «επιστρατεύει» το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να τονώσει το τζίρο της αγοράς, που ειδικά για τους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης βρίσκεται στο ήμισυ της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Υπό αυτό το πρίσμα, χθες το ΥΠΑΝ γνωστοποίησε ότι με σχετική απόφαση του υπουργού Αδ. Γεωργιάδη, η οποία ισχύει αποκλειστικά για φέτος, οι εκπτώσεις αρχίζουν από μεθαύριο 5 Ιουλίου, αντί για τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, όπως ισχύει βάσει του θεσμικού πλαισίου. Η δε ημερομηνία λήξεως δεν μεταβάλλεται και ορίζεται έως την 31η Αυγούστου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου, την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας καθώς και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.

Χαιρετίζει η ΕΣΕΕ

Την κίνηση του υπουργείου είδε θετικά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), με τον πρόεδρό της Γιώργο Καρανίκα να σημειώνει στη «Ν» ότι είναι μια σωστή απόφαση, καθώς η κίνηση στην αγορά είναι ιδιαίτερα υποτονική.

Ο ίδιος εκφράζει την επιθυμία του η επίσπευση έναρξης των εκπτώσεων να τονώσει την κίνηση και ειδικά στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης, οι οποίοι, βάσει των αναφορών των επιχειρηματιών, βλέπουν τον τζίρο τους μειωμένο κατά 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!