Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αναμονές, ελλείψεις και καθυστερήσεις διαγνώσεων μερικά από τα προβλήματα των ογκολογικών ασθενών
[Η Ναυτεμπορική]: Αναμονές, ελλείψεις και καθυστερήσεις διαγνώσεων μερικά από τα προβλήματα των ογκολογικών ασθενών

[Η Ναυτεμπορική]: Αναμονές, ελλείψεις και καθυστερήσεις διαγνώσεων μερικά από τα προβλήματα των ογκολογικών ασθενών

Προβλήματα πρόσβασης των ογκολογικών ασθενών στις υπηρεσίες υγείας εν μέσω πανδημίας αλλά και προβλήματα που χρονίζουν συζήτησε η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου ΕΛΛΟΚ με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Συγκεκριμένα τέθηκαν τα εξής θέματα :

  • Προβλήματα στην πρόσβαση και απρόσκοπτη συνέχιση των θεραπειών και των προγραμματισμένων χειρουργείων των ασθενών με καρκίνο.

  • Αίτημα πλήρους κάλυψης της δαπάνης εξετάσεων για τον ιό covid19 στους ασθενείς με καρκίνο και διευκόλυνση για την πραγματοποίησή τους στο νοσοκομείο όπου πραγματοποιούν τις θεραπείες τους.

  • Τα σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση και λειτουργία των ογκολογικών κλινικών και των ογκολογικών τμημάτων, σε περιοχές της περιφέρειας όπου χρειάζεται άμεση πρόσληψη ογκολόγων, για να συνεχιστεί η λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων και κλινικών (Έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τα ογκολογικά τμήματα των Νοσοκομείων Καβάλας και Μυτιλήνης, προκειμένου να αναβαθμιστούν σε Ογκολογικές κλινικές και της ογκολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας το οποίο χρήζει άμεσης ενίσχυσης με επιπλέον ογκολόγο, καθώς λειτουργεί με ένα μόνο ογκολόγο εδώ και πολύ καιρό).

  • Οι μεγάλες ελλείψεις στελέχωσης σε κεντρικά ογκολογικά νοσοκομεία, συνεπεία των πολλών συνταξιοδοτήσεων και της μη πρόσληψης του αντίστοιχου νέου προσωπικού επί σειρά ετών.

  • Οι σοβαρές καθυστερήσεις στη διάγνωση και έναρξη θεραπείας, λόγω μεγάλης έλλειψης παθολογοανατόμων.

  • Οι μεγάλες αναμονές για την έναρξη ακτινοθεραπειών, όπου απαιτείται η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας, την οποία ο κ. Κοντοζαμάνης είχε ανακοινώσει προ 5μήνου αλλά ακόμη δεν έχει γίνει κάποια σχετική ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται και μείωση των απογευματινών ιατρείων με αποφάσεις διοικήσεων των νοσοκομείων, η οποία επιβαρύνει την κατάσταση περαιτέρω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!