Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αναδρομικά σε 12.173 συνταξιούχους με εμβόλιμη πληρωμή από τον ΕΦΚΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Αναδρομικά σε 12.173 συνταξιούχους με εμβόλιμη πληρωμή από τον ΕΦΚΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Αναδρομικά σε 12.173 συνταξιούχους με εμβόλιμη πληρωμή από τον ΕΦΚΑ

Του Βασίλη Αγγελόπουλου
(email protected)

Ε μβόλιμη πληρωμή πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, ο ΕΦΚΑ, για να καταβάλει τα αναδρομικά σε 12.173 συνταξιούχους, αλλά το μείζον ζήτημα για τον ΕΦΚΑ και τον κρατικό προϋπολογισμό είναι η επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τα αναδρομικά από παλαιότερες περικοπές των επικουρικών και των δώρων.

Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη απόφαση αν το Ανώτατο Δικαστήριο δικαιώσει τους συνταξιούχους, σε σχέση και με τα δημόσια οικονομικά, που προβληματίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς οι θεσμοί ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών, σε κάθε αξιολόγηση, όπως άλλωστε και στην τελευταία, τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί το τεράστιο κόστος, που φτάνει στα 2 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά που προέκυψαν από τον επανυπολογισμό των συντάξεων, προκύπτουν αυξήσεις στο 5,1% μεσοσταθμικά. Πάντως, πρόκειται για ένα μέρος από τις 29.032 «δύσκολες» περιπτώσεις που είχαν εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα και τώρα σιγά σιγά προχωράει η εκκαθάρισή τους. Βέβαια, υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον άλλες 215.000 περιπτώσεις «παλαιών» συντάξεων, που επίσης προέκυψε πρόβλημα στον επανυπολογισμό τους και δεν αναμένεται η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις αρχές του νέου έτους.

Πιο αναλυτικά, η εμβόλιμη πληρωμή αφορά τα αναδρομικά ποσά που οφείλονται σε 12.173 συνταξιούχους και αντιστοιχούν στις «νέες» αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν μετά τον Μάιο του 2016, για συνταξιούχους με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!