Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Αναχώρηση 50 αναγνωρισμένων προσφύγων για Δουβλίνο και 12 αιτούντων άσυλο για Βρυξέλλες
[Η Ναυτεμπορική]: Αναχώρηση 50 αναγνωρισμένων προσφύγων για Δουβλίνο και 12 αιτούντων άσυλο για Βρυξέλλες

[Η Ναυτεμπορική]: Αναχώρηση 50 αναγνωρισμένων προσφύγων για Δουβλίνο και 12 αιτούντων άσυλο για Βρυξέλλες

Φωτογραφία αρχείου

Αναχώρησαν από το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Eλευθέριος Βενιζέλος» τη Δευτέρα με προορισμό το Δουβλίνο 50 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, προερχόμενοι από τη Συρία και το Αφγανιστάν, ανάμεσά τους και 15 οικογένειες με παιδιά. Σήμερα, Τετάρτη, αναχώρησαν αεροπορικώς από την Αθήνα 12 αιτούντες άσυλο, προερχόμενοι από το Αφγανιστάν, με προορισμό τις Βρυξέλλες.

Οι αναχωρήσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης αναγνωρισμένων προσφύγων από την Ελλάδα σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και υλοποιείται από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου , με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Από την έναρξη του προγράμματος μετεγκατάστασης μέχρι και σήμερα συνολικά έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η μετεγκατάσταση 4.299 αιτούντων και δικαιούχων διεθνούς προστασίας, αιτούντων άσυλο και ασυνόδευτων ανηλίκων. Ειδικότερα, έχουν μεταφερθεί από την Ελλάδα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.720 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, 1.603 αιτούντες άσυλο και 976 ασυνόδευτα ανήλικα.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG HOME) και υλοποιείται από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!