Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αμμόχωστος: Επιχείρηση αρπαγής των ελληνοκυπριακών κατοικιών καταγγέλλει η Κύπρος
[Η Ναυτεμπορική]: Αμμόχωστος: Επιχείρηση αρπαγής των ελληνοκυπριακών κατοικιών καταγγέλλει η Κύπρος

[Η Ναυτεμπορική]: Αμμόχωστος: Επιχείρηση αρπαγής των ελληνοκυπριακών κατοικιών καταγγέλλει η Κύπρος

Επιστολή στους επικεφαλής των εθνικών αντιπροσωπειών της ΚΣΣΕ, αναφορικά με τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου, απέστειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού και επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), Νίκος Τορναρίτης.

Στην επιστολή του, ο κ. Τορναρίτης αναφέρει ότι ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής του 1974 και του εκτοπισμού των νόμιμων κατοίκων της Αμμοχώστου, η περίκλειστη περιοχή έμεινε ακατοίκητη, μια «πόλη φάντασμα». Υπογραμμίζει δε, ότι κατά παράβαση των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 550 (1984) και 789 (1992), που προνοούν για την επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών, καθώς επίσης και σχετικών ευρωπαϊκών αποφάσεων, η Τουρκία προχωρεί στο σταδιακό άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου για σκοπούς εκμετάλλευσης.

Σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του κυβερνώντος κόμματος της Κύπρου, αναφέρεται ότι ο κ. Τορναρίτης επισημαίνει, ότι κυνικά η Τουρκία και η υποτελής διοίκησή της στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, προσκαλούν τους νόμιμους Ελληνοκύπριους κατοίκους της πόλης να επιστρέψουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, εξαπατώντας τους για να προσφύγουν στη λεγόμενη «Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας», προκειμένου, στη συνέχεια, να αμφισβητηθεί η νομιμότητα της ιδιοκτησίας τους. Η αρνητική αυτή εξέλιξη, προειδοποιεί ο κ. Τορναρίτης, αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο και αυξάνει την αγωνία των Αμμοχωστιανών, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς να επιστρέψουν στις πατρογονικές εστίες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!