Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αμοιβαιότητα στο θέμα της υποδοχής ευρωπαίων τουριστών ζητεί η ΕΕ από τις ΗΠΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Αμοιβαιότητα στο θέμα της υποδοχής ευρωπαίων τουριστών ζητεί η ΕΕ από τις ΗΠΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Αμοιβαιότητα στο θέμα της υποδοχής ευρωπαίων τουριστών ζητεί η ΕΕ από τις ΗΠΑ

Η Ευρώπη ζητεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες αμοιβαιότητα στο θέμα της υποδοχής ευρωπαίων τουριστών, κυρίως σε ό,τι αφορά την καραντίνα, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιορισμών που συνδέονται με την Covid-19, δήλωσε στο δίκτυο RTL ο ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

Οι 27 συμφώνησαν στις 19 Μαΐου για να επιτρέψουν την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ενωση ταξιδιωτών από τρίτες χώρες που έχουν λάβει τις αναγκαίες δόσεις εμβολίων κατά της Covid που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν εμβολιασθεί πλήρως πριν από τουλάχιστον 14 ημέρες, με δύο δόσεις των εμβολίων των Moderna, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca ή μία δόση του εμβολίου Johnson & Johnson.

Οι Βρυξέλλες έχουν προτείνει να μην απαιτείται ούτε τεστ, ούτε καραντίνα για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, αλλά οι σχετικές αποφάσεις ανήκουν τελικά σε κάθε κράτος μέλος.

Για παράδειγμα η Γαλλία, η οποία ανοίγει από τις 9 Ιουνίου στους ταξιδιώτες με βάση έναν χρωματικό κώδικα, θα συνεχίσει να απαιτεί αρνητικό τεστ (PCR ή αντιγόνων) για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

Σχετικά με τον τουρισμό, ο Τιερί Μπρετόν δήλωσε ότι θα υπάρξει απόψε συνομιλία με τον αμερικανό ομόλογό του, τον υπεύθυνο εμβολιασμού, για να συζητηθεί το θέμα της υποδοχής Αμερικανών στην Ευρώπη και Ευρωπαίων στις ΗΠΑ.

«Υποδεχόμαστε ήδη αμερικανούς τουρίστες από την στιγμή που είναι εμβολιασμένοι, από την στιγμή που έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου και μετά την παρέλευση 15 ημερών από την δεύτερη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!