Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: οι τρεις φρεγάτες και τα επόμενα βήματα
[Η Ναυτεμπορική]: Αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: οι τρεις φρεγάτες και τα επόμενα βήματα

[Η Ναυτεμπορική]: Αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: οι τρεις φρεγάτες και τα επόμενα βήματα

Σε συμφωνία για την απόκτηση τριών Γαλλικών φρεγατών προχωρά η ελληνική κυβέρνηση, κίνηση που ενισχύει περαιτέρω τη συμμαχία των δύο χωρών. Το θέμα θα βρεθεί απόψε στο «μενού» του δείπνου εργασίας που θα έχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων και οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο το πρωί. Να σημειωθεί πως στη γαλλική πρωτεύουσα μεταβαίνουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα που πιστοποιεί τις στενές σχέσεις των δύο κρατών, τα οποία άλλωστε έχουν κοινή οπτική για μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την Ανατολική Μεσόγειο. Να σημειωθεί πως ήδη υπάρχει συμφωνία με το Παρίσι για την προμήθεια Γαλλικών μαχητικών τύπου Rafale.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία αφορά τρεις φρεγάτες με τη δυνατότητα απόκτησης ακόμα μιας, ενώ στη συζήτηση περιλαμβάνονται και τρεις γαλλικές κορβέτες Gowind. Το συνολικό ποσό εκτιμάται πως είναι κοντά στα 5 δισεκατομμύρια και το πακέτο θα περιλαμβάνει και το σύνολο των οπλικών συστημάτων που μπορούν να φέρουν αυτά τα πλοία. Μάλιστα φαίνεται πως όσον αφορά στις κορβέτες η συμφωνία θα περιλαμβάνει την αξιοποίηση ελληνικών ναυπηγείων.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μια πιο συνθέτη συζήτηση που δεν περιορίζεται στις τρεις φρεγάτες αλλά έχει μεγαλύτερες προεκτάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!