Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Αμφίπολη: Απάντηση του ΥΠΠΟΑ σε αρθρογραφία για το ταφικό́ μνημείο
[Η Ναυτεμπορική]: Αμφίπολη: Απάντηση του ΥΠΠΟΑ σε αρθρογραφία για το ταφικό́ μνημείο

[Η Ναυτεμπορική]: Αμφίπολη: Απάντηση του ΥΠΠΟΑ σε αρθρογραφία για το ταφικό́ μνημείο

Σε αρθρογραφία σχετικά με το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, απαντά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ

Δεδομένου ότι σήμερα η επί ΣΥΡΙΖΑ πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ επιχειρεί να ανατρέψει, με διάφορες «ανακοινώσεις» της, την πανθομολογούμενη από τους εμπλεκόμενους φορείς ιδεοληπτική αβελτηρία της για το ταφικό συγκρότημα στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης, σημειώνονται τα εξής:

1. Το καλοκαίρι 2017, όταν το ΥΠΠΟΑ έκανε την πρώτη αίτηση για την ένταξη του έργου στερέωσης, συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου του τύμβου Καστά στο ΕΣΠΑ 2014-2020 (ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας), ο φάκελος απορρίφθηκε από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή «λόγω σοβαρών ελλείψεων».

2. Το έργο τελικά εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το Νοέμβριο 2017, με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ.

3. Ένα εξάμηνο αργότερα, Μάιο 2018, με επιστολή του ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας προς την τ. Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ενημέρωνε ότι δεν είχαν ακόμη αρχίσει οι εργασίες στον τύμβο και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση έθετε σε κίνδυνο το μνημείο.

4. Μετά από ένα ακόμη εξάμηνο, στις 19/10/18, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι έθεσε στο ΥΠΠΟΑ, με έγγραφό του, αυστηρό όριο ως τις 10 Νοεμβρίου 2018 «να προχωρήσει τις εργασίες στο μνημείο, ως το μόνο αρμόδιο, διότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!