Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι Αμερικανοί μπορούν να φτιάξουν βαλίτσες για Ευρώπη
[Η Ναυτεμπορική]: Οι Αμερικανοί μπορούν να φτιάξουν βαλίτσες για Ευρώπη

[Η Ναυτεμπορική]: Οι Αμερικανοί μπορούν να φτιάξουν βαλίτσες για Ευρώπη

Τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς χαλάρωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους Αμερικανούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν, κάνοντας άλλο ένα βήμα προς την αποκατάσταση των διεθνών πτήσεων εν μέσω ανησυχιών για την διάδοση νέων παραλλαγών του κορωνοϊού.

Η Αλβανία, το Χονγκ Κονγκ, ο Λίβανος, το Μακάο, η Βόρεια Μακεδονία, η Σερβία και η Ταϊβάν προστέθηκαν επίσης στη αποκαλούμενη «λευκή» λίστα των χωρών από τις οποίες επιτρέπονται τα μη απαραίτητα ταξίδια προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Στη «λευκή» λίστα περιλαμβανόταν ήδη η Ιαπωνία.

Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ εντός ημερών, μόλις δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Να σημειωθεί ότι ήδη αρκετές χώρες της ΕΕ επιτρέπουν στους εμβολιασμένους Αμερικανούς να τις επισκέπτονται.

Η συμπερίληψη, ωστόσο, των ΗΠΑ στη «λευκή» λίστα της ΕΕ σημαίνει ότι οι περιορισμοί θα αρθούν σε ολόκληρο το μπλοκ. Σημαίνει επίσης ότι οι χώρες μπορούν να επιτρέψουν τα ταξίδια χωρίς την υποχρέωση της καραντίνας, και ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού.

Η κίνηση αυτή θα δώσει ώθηση σε μεγάλους αερομεταφορείς, όπως η Air France-KLM και η Deutsche Lufthansa, που διαθέτουν σημαντική παρουσία στους κερδοφόρους υπερατλαντικούς διαδρόμους μαζί με τους αμερικανικούς αερομεταφορείς.

«Σπουδαία νέα για τις οικονομίες της ΕΕ και όλους τους διατλαντικούς συμμετέχοντες στην αλυσίδα εφοδιασμού ταξιδιού», χαρακτήρισε την απόφαση Μάρτιν Φέργκιουσον της American Express Global Business Travel.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!