Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: AMC: Η φρενίτιδα των μετοχών των meme και το ποπ κορν
[Η Ναυτεμπορική]: AMC: Η φρενίτιδα των μετοχών των meme και το ποπ κορν

[Η Ναυτεμπορική]: AMC: Η φρενίτιδα των μετοχών των meme και το ποπ κορν

Συνεχίζεται η αγοραστική «επίθεση» στη μετοχή της AMC Entertainment στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Αφού είδε τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο έως και 95%, η AMC κέρδισε 13% και έφτασε στα 71,01 δολάρια στις 4:02 π.μ. στη Νέα Υόρκη. Η αμερικανική αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών έχει αγοραία αξία άνω των 30 δισ. δολαρίων, καθιστώντας την πιο πολύτιμη από τουλάχιστον τις μισές εταιρείες του δείκτη S&P 500.

Ενώ οι περισσότεροι χρηματοοικονομικοί σχολιαστές συμφωνούν ότι η μετοχή έχει αποκολληθεί από τις παραδοσιακές βασικές επενδύσεις, είναι λιγότερο σίγουροι για τον λόγο.

Μερικοί αναφέρουν την αφθονία ρευστότητας και εξοικονόμησης που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ άλλοι επισημαίνουν τον αντίκτυπο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και την πρόσβαση σε πλατφόρμες για τους μικρούς επενδυτές.

«Φυσικά η αποτίμησή τους αποσυνδέεται από τα βασικά, οι τιμές αντικατοπτρίζουν περισσότερο τον αντίκτυπο των κοινωνικών μέσων», δήλωσε ο Sylvain Goyon της Oddo. «Οι μετοχές ανεβαίνουν με τη διαφήμιση και πεθαίνουν χωρίς αυτήν», πρόσθεσε.

Η τελευταία φρενίτιδα των μετοχών των meme φαίνεται να έχει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική πίσω από αυτήν της GameStop τον Ιανουάριο.

Ορισμένοι χρήστες του Twitter ανέφεραν ότι λαμβάνουν μηνύματα από μέλη της οικογένειάς τους που τους παροτρύνουν να αγοράσουν μετοχές της AMC για να γίνουν πλούσιοι, ενώ άλλοι μαζεύτηκαν σε δρόμους με αφίσες προωθώντας τη μετοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!