Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλτμάιερ: Προειδοποιήσεις για ακόμη 5 μήνες αυστηρών μέτρων στη Γερμανία
[Η Ναυτεμπορική]: Αλτμάιερ: Προειδοποιήσεις για ακόμη 5 μήνες αυστηρών μέτρων στη Γερμανία

[Η Ναυτεμπορική]: Αλτμάιερ: Προειδοποιήσεις για ακόμη 5 μήνες αυστηρών μέτρων στη Γερμανία

Οι Γερμανοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να στηρίξουν τα αυστηρά μέτρα για να αναχαιτισθεί ο κορωνοϊός για άλλους 4 με 5 μήνες και δεν πρέπει να περιμένουν ότι οι ισχύοντες κανόνες θα αποσυρθούν γρήγορα, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Πίτερ Αλτμάιερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Δεν έχουμε βγει έξω από το δάσος», τόνισε αναφερόμενος στον αριθμό των κρουσμάτων. «Δεν μπορούμε να αντέξουμε ένα συνεχές άνοιγμα και κλείσιμο της οικονομίας».

Η Γερμανία επέβαλε μια σειρά μέτρων που ονομάστηκαν «ελαφρύ lockdown» για τον έλεγχο του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το οποίο αντιμετωπίζει από κοινού με το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης Ευρώπης. Ενώ τα εστιατόρια είναι κλειστά, τα σχολεία και τα καταστήματα μέχρι στιγμής παραμένουν ανοιχτά.

Στοιχεία από το Ινστιτούτο Robert Koch έδειξαν σήμερα Κυριακή, ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 16.947 σε 790.503 συνολικά. Τα στοιχεία του Σαββατοκύριακου τείνουν να είναι χαμηλότερα, καθώς δεν αναφέρονται όλα τα δεδομένα από τις τοπικές αρχές.

Ο Αλτμάιερ είπε ότι η Γερμανία θα πρέπει να είναι προσεκτική αναφορικά με τη χαλάρωση των περιορισμών πολύ γρήγορα.

«Αν δεν θέλουμε να δούμε ημέρες που θα καταγράφονται 50.000 νέα κρούσματα, όπως συνέβη στη Γαλλία πριν από λίγες εβδομάδες, πρέπει είμαστε προσεκτικοί και να μην εικάζουμε συνεχώς ποια μέτρα μπορούν να χαλαρώσουν ξανά», υπογράμμισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!