Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλτμάιερ: Η Ευρώπη πρέπει να διαφοροποιήσει τις σχέσεις με τους εμπορικούς εταίρους της
[Η Ναυτεμπορική]: Αλτμάιερ: Η Ευρώπη πρέπει να διαφοροποιήσει τις σχέσεις με τους εμπορικούς εταίρους της

[Η Ναυτεμπορική]: Αλτμάιερ: Η Ευρώπη πρέπει να διαφοροποιήσει τις σχέσεις με τους εμπορικούς εταίρους της

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διαφοροποιήσει τις εμπορικές της σχέσεις, να εξαρτάται λιγότερο από τους προμηθευτές της Ασίας σε ορισμένους κλάδους όπως ο υγειονομικός και να αναπτύξει τις δικές της αλυσίδες αξίας μεταξύ των 27 χωρών μελών, υποστήριξε σήμερα Παρασκευή στο Reuters ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας.

«Η πανδημία του κορωνοϊού μας δίδαξε ότι η Ευρώπη πρέπει πορευθεί συλλογικά και να διαφοροποιήσει τις εμπορικές της σχέσεις», ανέφερε ο Πίτερ Αλτμάιερ σε δηλώσεις που δόθηκαν για δημοσίευση σήμερα.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία δυσλειτουργία στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. και ότι πρέπει να διασφαλίσουμε οι αλυσίδες εφοδιασμού θα είναι πιο ανθεκτικές, θα αναπτύξουμε αλυσίδες αξίας εντός της Ε.Ε. και θα παρέχουμε περισσότερη ασφάλεια στο διεθνές εμπορικό δίκαιο».

Στα πλαίσια της ευρωπαϊκής προεδρίας την οποία κατέχει επί του παρόντος η Γερμανία, ο Αλτμάιερ, θα υποδεχθεί τους υπουργούς της Ε.Ε. που είναι αρμόδιοι για το εμπόριο την ερχόμενη Δευτέρα, σε μία συνάντηση με ιδιαίτερη έμφαση στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και στο μέλλον της ευρωπαϊκής βιομηχανίας χάλυβα.

Η Ευρώπη δεν πρέπει να γυρίσει την πλάτη της στην παγκοσμιοποίηση, καθώς το εμπόριο και οι ανοιχτές αγορές εξακολουθούν να είναι η κινητήριος δύναμη, που θα μπορούσαν να την βοηθήσουν να βγει από την τρέχουσα οικονομική κρίση, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!