Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Alpha Bank: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος, σε εμβληματικές παραχωρήσεις έργων υποδομών
[Η Ναυτεμπορική]: Alpha Bank: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος, σε εμβληματικές παραχωρήσεις έργων υποδομών

[Η Ναυτεμπορική]: Alpha Bank: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος, σε εμβληματικές παραχωρήσεις έργων υποδομών

Η Alpha Bank πρωταγωνιστεί, ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, σε εμβληματικές παραχωρήσεις έργων υποδομών, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την ανακήρυξη, από το ΤΑΙΠΕΔ, του σχήματος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis Projects, ως προτιμητέου επενδυτή για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού για χρονική περίοδο 35 ετών.

Ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλους του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) σε αυτήν την απαιτητική αξιοποίηση, η Alpha Bank παρείχε, για πρώτη φορά σε παρόμοια συναλλαγή, το εργαλείο της προ-εγκεκριμένης δανειακής χρηματοδότησης (staple financing), που κατέστη διαθέσιμο σε όλους τους διαγωνιζόμενους.

Η Εγνατία Οδός είναι ένα έργο υψηλής στρατηγικής σημασίας, καθώς συνδέει το ανατολικό άκρο της Ευρώπης με την υπόλοιπη ήπειρο. Ο αυτοκινητόδρομος διασχίζει το σύνολο της Βορείου Ελλάδος συνδέοντας τους λιμένες Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Ηγουμενίτσας και, μέσω των κάθετων αξόνων, συνδέει την Ελλάδα με τρεις βόρειες γειτονικές χώρες. Με συνολικό μήκος περίπου 1.000 χιλιόμετρα, η Εγνατία Οδός αποτελεί τη μεγαλύτερη παραχώρηση αυτοκινητοδρόμου, τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Το έργο της Εγνατίας Οδού αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη συναλλαγή παραχώρησης με την Alpha Bank σε πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς η τράπεζα, τον Απρίλιο του 2017, πρωτοστάτησε και στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία FRAPORT AG – SLENTEL Ltd.

Ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank κ. Γιάννης Εμίρης δήλωσε σχετικά: «Η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού όπως και των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων καθιστούν την Alpha Bank τη μόνη τράπεζα που έχει διατελέσει αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος, είτε από την πλευρά του αγοραστή είτε του πωλητή, στις μεγαλύτερες παραχωρήσεις έργων υποδομών από το ΤΑΙΠΕΔ, στηρίζοντας με καινοτομική χρηματοδότηση, και τις δύο συναλλαγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!