Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλλαγή σκυτάλης- Ποια χώρα προπορεύεται στους εμβολιασμούς;
[Η Ναυτεμπορική]: Αλλαγή σκυτάλης- Ποια χώρα προπορεύεται στους εμβολιασμούς;

[Η Ναυτεμπορική]: Αλλαγή σκυτάλης- Ποια χώρα προπορεύεται στους εμβολιασμούς;

Μέχρι τώρα οι Σεϋχέλλες κατείχαν τον τίτλο της πιο εμβολιασμένης χώρας, τίτλο τον οποίο αποχωρίζονται πλέον καθώς μια άλλη χώρα βγήκε μπροστά στην κούρσα των εμβολιασμών κατά του νέου κορωνοϊού.

Ο λόγος για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg για τους εμβολιασμούς παγκοσμίως, αποτελούν την πιο εμβολιασμένη χώρα στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Το έθνος του Περσικού Κόλπου έχει μέχρι στιγμής χορηγήσει 15,5 εκατ. δόσεις, που σημαίνει ότι έχει το 72,1% του συνολικού πληθυσμού των 10 εκατ. είναι εμβολιασμένο. Οι Σεϋχέλλες έχουν χορηγήσει αρκετές δόσεις για να καλύψουν το 71,7% του πληθυσμού της χώρας ο οποίος ανέρχεται σε κάτω από 100.000.

Να σημειωθεί ότι οι Σεϋχέλλες κατέγραψαν αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές Μαΐου και έκτοτε οι λοιμώξεις παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα. Αυξημένα είναι όμως τα κρούσματα και στα ΗΑΕ.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ έθεσαν τη χώρα στο υψηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας. Η Σαουδική Αραβία, από την άλλη, απαγόρευσε προσωρινά τα ταξίδια προς τα ΗΑΕ ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο τα έχει εντάξει από τον Ιανουάριο στους «κόκκινους» προορισμούς της ταξιδιωτικής της λίστας.

Τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα παρά την πρόοδο των εμβολιασμών. Το Φεβρουάριο έφτασαν στην κορύφωσή τους, καταγράφοντας 4.000 λοιμώξεις την ημέρα ενώ από τον Μάρτιο κυμαίνονται σε περίπου τα 2.000 την ημέρα. Να σημειωθεί όμως ότι τα ΗΑΕ υποβάλλουν σε τεστ Covid-19 τα περισσότερα άτομα συγκριτικά με τον πληθυσμό και έχουν ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας στον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!