Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλκ. Βατόπουλος: Μεγάλη η διασπορά σε παιδιά και εφήβους- Δραματική αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία
[Η Ναυτεμπορική]: Αλκ. Βατόπουλος: Μεγάλη η διασπορά σε παιδιά και εφήβους- Δραματική αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία

[Η Ναυτεμπορική]: Αλκ. Βατόπουλος: Μεγάλη η διασπορά σε παιδιά και εφήβους- Δραματική αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία

«Όσο λιγότερα παιδιά είναι στις τάξεις, τόσο καλύτερα», δήλωσε σε συνέντευξή του ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στον ANT1, ανέφερε τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά από 0 έως 17 ετών στο διάστημα Σεπτεμβρίου του 2020 και Φεβρουαρίου του 2021, τονίζοντας ότι «τις τελευταίες ημέρες, τεκμηριώθηκε ότι κάποιες συρροές σε κάποια σχολεία είναι περισσότερες από παλαιότερα, ενώ παρόλο που τα παιδιά εξακολουθούν να κολλάνε δυσκολότερα, έχουμε κρούσματα και σε αυτά.

Αρχίσαμε, όπως είπε να έχουμε κάποιες λίγες συρροές σε σχολεία, σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. «Υπάρχει η τάση ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν για λόγους που τους ξέρουμε όλοι. Από εκεί και πέρα άνοιξαν τα σχολεία και είδαμε αυτό το φαινόμενο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εάν εξετάζεται να κλείσουν ξανά τα σχολεία σε όλη τη χώρα, απάντησε ότι «αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της επιδημίας». «Για τα σχολεία ίσως παίζει ρόλο και το βρετανικό στέλεχος, όπου φαίνεται ότι είναι λίγο πιο μεταδοτικό και η λίγο μεγαλύτερη μεταδοτικότητα αντανακλά στα παιδιά», εξήγησε.

Σχετικά με στις χθεσινές αποφάσεις της επιτροπής για το lockdown, ο καθηγητής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, υπογράμμισε ότι «αυτές είναι δύσκολες αποφάσεις πάντα, διότι πλέον είναι κατανοητό ότι η μεγάλη επίδραση που έχουν στην κοινωνία, στην οικονομία και γενικώς στον κόσμο και συνεπώς πάντα ισορροπούν ανάμεσα σε αυτό που λέμε υγειονομικά ασφαλές και στον ρεαλισμό και στην προσπάθεια να ταλαιπωρηθεί το λιγότερο δυνατόν η κοινωνία».

Το νέο στοιχείο που προσδέθηκε στην εξίσωση, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, είναι ότι αυξήθηκαν δραματικά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ειδικά το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα. «Αυτά πρέπει κανείς να τα προλαμβάνει πολύ νωρίς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!