Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλγερία: Πρόωρες κάλπες σήμερα εν μέσω εκκλήσεων για μποϊκοτάζ
[Η Ναυτεμπορική]: Αλγερία: Πρόωρες κάλπες σήμερα εν μέσω εκκλήσεων για μποϊκοτάζ

[Η Ναυτεμπορική]: Αλγερία: Πρόωρες κάλπες σήμερα εν μέσω εκκλήσεων για μποϊκοτάζ

A view inside a polling station during the parliamentary election, in Algiers, Algeria June 12, 2021. REUTERS/Ramzi Boudina

Οι Αλγερινοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές εν μέσω εκκλήσεων για μποϊκοτάζ από την αντιπολίτευση.

Τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος Αμπντελματζίντ Τεμπούν διέλυσε τη Βουλή η οποία είχε εκλεγεί το 2017 και η θητεία της επρόκειτο να λήξει το 2022.

Η Βουλή είχε εκλεγεί επί προεδρίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 2019 έπειτα από μήνες διαδηλώσεων κατά της 20ετούς διακυβέρνησής του.

«Θεμελιώδης αλλαγή»

Ο Τεμπούν, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο του 2019, αιτιολόγησε τις πρόωρες εκλογές λέγοντας πως χρειάζεται μια “θεμελιώδης αλλαγή” στη βορειοαφρικανική χώρα προκειμένου να δημιουργήσει θεσμούς που θα εμπνέουν πλήρη εμπιστοσύνη.

Ο Τεμπούν έχει επικριθεί από το αλγερινό κίνημα αμφισβήτησης, γνωστό ως Χιράκ, ότι αποτελούσε μέρος του καθεστώτος του Μπουτεφλίκα, παρά το γεγονός ότι ο Τεμπούν αποπέμφθηκε τρεις μήνες μετά τον διορισμό του ως πρωθυπουργού.

Πολλοί υποστηρικτές του Χιράκ καλούν σε μποϊκοτάζ των εκλογών. Σημαντικά αριστερά κόμματα δήλωσαν επίσης ότι θα μποϊκοτάρουν τις εκλογές, λέγοντας ότι μπορεί να σημειωθεί νοθεία.

Ο Τεμπούν δήλωσε σήμερα πως σέβεται όσους επέλεξαν να μποϊκοτάρουν τις εκλογές, αλλά τους κάλεσε να μην επιβάλουν τη δική τους στάση σε άλλους.

“Κάθε Αλγερινός έχει το δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη του, αλλά πρέπει να σέβεται τους άλλους”, πρόσθεσε αφού ψήφισε στην πρωτεύουσα Αλγέρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!