Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλγερία: 200 λουόμενοι μολύνθηκαν σε πλαζ της Τενές – Υποψίες για ρύπανση
[Η Ναυτεμπορική]: Αλγερία: 200 λουόμενοι μολύνθηκαν σε πλαζ της Τενές – Υποψίες για ρύπανση

[Η Ναυτεμπορική]: Αλγερία: 200 λουόμενοι μολύνθηκαν σε πλαζ της Τενές – Υποψίες για ρύπανση

Σχεδόν 200 λουόμενοι αδιαθέτησαν μετά το μπάνιο που έκαναν την Κυριακή στην Τενές, στη βορειοδυτική ακτή της Αλγερίας, και χρειάστηκε να λάβουν νοσοκομειακή περίθαλψη λόγω πιθανής θαλάσσιας ρύπανσης, σύμφωνα με τις τοπικές και ιατρικές πηγές.

Τρεις πλαζ έκλεισαν όπως και μια τοπική εγκατάσταση αφαλάτωσης. Έρευνα διενεργείται από τον γενικό εισαγγελέα του δικαστηρίου του Σλεφ, τον νομό (wilaya) όπου υπάγεται η Τενές.

Οι λουόμενοι αυτοί είχαν ναυτία, πυρετό και ερυθρότητα στα μάτια, σύμφωνα με τον Λαχντάρ Σεντά, τον νομάρχη του Σλεφ.

Όλοι τους πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

“Τα θύματα, άνθρωποι που κολυμπούσαν στην κεντρική πλαζ της Τενές, πρέπει να εισέπνευσαν ένα αέριο το οποίο εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω του ανέμου που φυσούσε όλο το απόγευμα της Κυριακής”, εξήγησε ο διευθυντής του τομέα υγείας του νομού, ο γιατρός Νασρεντίν Μπενκαρταλία, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων APS.

Διαρροή από πλοίο

Από την πλευρά του, ο νομάρχης δεν απέκλεισε καμιά εκδοχή. “Αλλά η πιο εύλογη είναι αυτή που αναφέρεται στη διαρροή από πλοίο που βρισκόταν στ΄ανοικτά της Τενές”, εξήγησε ο Σεντά μιλώντας στο τοπικό ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ennahar Online, πρόκειται για ένα φορτηγό πλοίο που έφερε σημαία Τανζανίας, το Barhom II, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Σετ, στη νότια Γαλλία. Άλλη εκδοχή: μια μικροσκοπική τοξική άλγη, σύμφωνα με τον καθηγητή Ρεντά Ντζεμπάρ, της Σχολής Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Μπαμπ Εζουάρ στο Αλγέρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!