Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Ολοκληρωτική αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας το νέο πτωχευτικό δίκαιο
[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Ολοκληρωτική αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας το νέο πτωχευτικό δίκαιο

[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Ολοκληρωτική αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας το νέο πτωχευτικό δίκαιο

Οι διατάξεις του νέου πτωχευτικού δικαίου έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα γιατί για πρώτη φορά δημιουργείται μια συνθήκη ολικής απώλειας της ιδιωτικής περιουσίας, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με εκπροσώπους της Ένωσης Δικαίου Προστασίας Καταναλωτών.

«Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για μια ολιστική παρέμβαση στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους. Κατά τη γνώμη μου, εδώ έχουμε μια ολιστική ή ολοκληρωτική, αν θέλετε, αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως εξήγησε, «μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως πτωχεύουν και χρεοκοπούν επιχειρήσεις και κράτη. Δεν γνωρίζαμε πως πτωχεύουν και φυσικά πρόσωπα». Αυτό, όμως, που, όπως είπε, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό «είναι το γεγονός ότι οι νέες αυτές ρυθμίσεις έρχονται δέκα χρόνια μετά την πτώχευση της χώρας και δύο χρόνια μετά τη ρύθμιση του χρέους και της ανάκαμψης της οικονομίας».

«Βλέπουμε ότι όσοι άντεξαν τις κρίσεις, οι ευάλωτοι συμπολίτες μας, θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο της ατομικής χρεοκοπίας» είπε. Κι αυτό, όπως εξήγησε, θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό, αν λάβουμε υπ’ όψιν και τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη διεύρυνση των ανισοτήτων και τη συρρίκνωση του εισοδήματος από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε δημόσια τη στήριξή του στην πρόταση νόμου που έχει φέρει στον δημόσιο διάλογο η Ένωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτών και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να αναδειχθεί η πρωτοβουλία αυτή ως μία άμυνα της κοινωνίας των πολιτών απέναντι σε νομοθετικές παρεμβάσεις που θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο και θα δυσχεράνουν τη δυνατότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων να μπορέσουν να αντέξουν από τη νέα επιδείνωση της οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!