Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Αγνοείτε το θεσμικό πλαίσιο
[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Αγνοείτε το θεσμικό πλαίσιο

[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Τσίπρας: Αγνοείτε το θεσμικό πλαίσιο

«Υπάρχει ήδη ένα θεσμικό πλαίσιο, χρόνια τώρα, απόλυτα εναρμονισμένο με το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα προβλέπει δύο λόγους που μπορεί να περιορίζεται το συνταγματικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας και διαδήλωσης. Ο ένας είναι η δημόσια ασφάλεια και ο δεύτερος αυτό που ονομάζουμε κοινωνική και οικονομική ειρήνη» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις υπαίθριες δημόσιες συναθροίσεις. «Άρα υπάρχει πλαίσιο» καταλήγει.

«Έρχεστε εσείς και προσθέστε άλλοτς δύο λόγους, τη μη γνωστοποίηση από τους διοργανωτές προς την αστυνομία, δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα, καθώς και την άρνηση υπακοής των διοργανωτών και διαδηλωτών στις εντολές της αστυνομίας οι οποίες κάθε φορά υπόκεινται στην υποκειμενική κρίση της πολιτικής τους ηγεσίας. Και σας λέμε ότι αυτοί οι δύο λόγοι είναι έξω από το γράμμα του Συντάγματος. Αυτό σας λέμε.»

Συνεχίζοντας απανατάει στον πρωθυπουργό αναφορικά με το σύγγραμμα στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και την κατηγορία ότι «διαστρεβλώνει την πραγματικότητα». «Δεν είπα ότι έγραψε το κείμενο ο Γεραπετρίτης, αλλά ότι επιμελήθηκε το κείμενο» και συνεχίζει για να σημειώσει πως με βάση το σύγγραμα «το καθεστώς άδειας αναγγελίας ή προληπτικού ελέγχου από τις αστυνομικές αρχές γινότανε σε ανώμαλες περιόδους παλαιότερα».

Επομένως, «μείνετε στην ουσία. Έχουμε ανώμαλες περιόδους σήμερα και χρειάζεται να μπούμε ξανά σε αυτό το καθεστώς;» διερωτάται ο κ. Τσίπρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!