Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Σδούκου: Προτεραιότητα οι «πράσινες» μεταφορές- Επιταχύνουμε τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση
[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Σδούκου: Προτεραιότητα οι «πράσινες» μεταφορές- Επιταχύνουμε τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση

[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Σδούκου: Προτεραιότητα οι «πράσινες» μεταφορές- Επιταχύνουμε τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση

Τον σχεδιασμό της Ελλάδας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την απανθρακοποίηση του τομέα των μεταφορών παρουσίασε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, στο πλαίσιο διαδικτυακού εργαστηρίου για την Ηλεκτροκίνηση που διοργάνωσε η Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα, με τίτλο «Προς ένα βιώσιμο μέλλον με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα: Η ηλεκτροκίνηση στη Βρετανία και την Ελλάδα».

Στο workshop συμμετείχαν εκπρόσωποι της βρετανικής κυβέρνησης από τον τομέα του Διεθνούς Εμπορίου, καθώς και από το Γραφείο Οχημάτων Μηδενικών Ρύπων, τον κυβερνητικό φορέα που είναι υπεύθυνος για την ηλεκτροκίνηση στη Μεγάλη Βρετανία. Επίσης, εκπρόσωποιτουδημόσιουοργανισμούTransport for London (TFL), τουEnergy Networks Association (ENA) καιτηςSociety of Motor Manufacturers & Traders (SMMT).

Από την ελληνική πλευρά, εκπροσωπήθηκαν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

• Πολιτικές και κίνητρα, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης

• Ανάπτυξη και ανθεκτικότητα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και των δημόσιων δικτύων φόρτισης

• Κίνητρα για την ανάπτυξη μονάδων παραγωγής σε όλο τον κύκλο ζωής της ηλεκτροκίνησης, όπως μονάδες συναρμολόγησης και ανακύκλωσης εξαρτημάτων, μπαταριών, φορτιστών, κλπ.

«Η απανθρακοποίηση του ενεργειακού συστήματος αποτελεί βασική μας προτεραιότητά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!