Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Χαρίτσης: «Όλα για τους λίγους, ελάχιστα για τους πολλούς» είναι το σχέδιο Μητσοτάκη
[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Χαρίτσης: «Όλα για τους λίγους, ελάχιστα για τους πολλούς» είναι το σχέδιο Μητσοτάκη

[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Χαρίτσης: «Όλα για τους λίγους, ελάχιστα για τους πολλούς» είναι το σχέδιο Μητσοτάκη

«Όλα για τους λίγους, ελάχιστα για τους πολλούς. Αυτό είναι το σχέδιο που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ», τόνισε σε συνέντευξή του, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στο «Atlas TV», έκανε λόγο «Για εξαπάτηση της ελληνικής κοινωνίας σε πολύ δύσκολες συνθήκες» αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. Ο ίδιος επισήμανε ότι «από τα μέτρα συνολικού ύψους 3,4 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, τα 2,5 δισ. αφορούν σε μέτρα που ήδη ισχύουν και τα 460 εκ. σε επεκτάσεις υφιστάμενων μέτρων. Τα αμιγώς νέα μέτρα αθροίζουν μόλις σε 400 εκ. ευρώ».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «λιγότερο του 1% των μέτρων που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός αφορά τους νέους», διευκρινίζοντας ότι «από το ‘πρώτο ένσημο’ το πολύ 23.000 δικαιούχοι θα λάβουν 100 ευρώ το μήνα για ένα εξάμηνο». «Έτσι θα αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων, στην οποία είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη;» διερωτήθηκε ο βουλευτής, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «παντελή απουσία σχεδίου για την στήριξη της νεολαίας».

Ως προς την «φοροαπαλλαγή για την γονική παροχή» ο τομεάρχης Ανάπτυξης σημείωσε ότι «όποιος μεταβιβάσει ακίνητο αξίας 150.00 ευρώ θα έχει μηδενικό όφελος, καθώς το ποσό αυτό είναι ήδη αφορολόγητο, για όποιον όμως μεταβιβάσει ένα ακίνητο 800.000 ευρώ το όφελος θα είναι 36.00 ευρώ». Ενώ ξεκαθάρισε ότι «το 60% των επιχειρήσεων δεν θα έχει κανένα όφελος από τις φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ το μισό όφελος των μέτρων θα κατευθυνθεί σε 200 μόνο μεγάλες επιχειρήσεις». «Η κυβέρνηση δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους» σχολίασε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!