Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Χαρίτσης: Η κυβερνητική πολιτική κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση
[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Χαρίτσης: Η κυβερνητική πολιτική κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση

[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Χαρίτσης: Η κυβερνητική πολιτική κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση

«Τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας είναι πολύ αρνητικά για την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στις προβλέψεις της Εθνικής Τράπεζας για «απώλεια τζίρου 50 δισ. ευρώ για τις ελληνικές επιχειρήσεις» μέσα στο 2020 και σε αυτά της ΕΛΣΤΑΤ για «μείωση τζίρου 94,3% στις επιχειρήσεις καταλυμάτων και 59% στην εστίαση στο 2ο τρίμηνο».

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «έχουμε έχει ήδη εισέλθει σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης της οποίας δεν γνωρίζουμε τη διάρκεια, και που ήδη έφτασε το δυσθεώρητο 15,2% για το δεύτερο τρίμηνο», υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να ληφθούν άμεσα μέτρα αντι-υφεσιακού και αναπτυξιακού χαρακτήρα για να ανακάμψει το γρηγορότερο η οικονομία». Υποστήριξε ότι «η κυβερνητική πολιτική κινείται σε λάθος κατεύθυνση εδώ και καιρό». Ανέφερε σε αυτό το πλαίσιο ότι «η ελληνική οικονομία είχε μπει σε ύφεση ήδη προ κορωνοϊού» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντί να προχωρήσει σε μια γενναία εμπροσθοβαρή ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, όπως ζητήσαμε στον ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής, στήριξε την αναστολή της εργασίας και τη μετάθεση των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων για λίγους μήνες».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας» το ζήτημα του «ιδιωτικού χρέους των 240 δισ. ευρώ», σημειώνοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίστηκε μερικώς με εργαλεία όπως η ρύθμιση για τις 120 δόσεις και το κούρεμα των ασφαλιστικών εισφορών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!