Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Χαρίτσης: Οι κυβερνητικές αντιμεταρρυθμίσεις υπονομεύουν τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη
[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Χαρίτσης: Οι κυβερνητικές αντιμεταρρυθμίσεις υπονομεύουν τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη

[Η Ναυτεμπορική]: Αλ. Χαρίτσης: Οι κυβερνητικές αντιμεταρρυθμίσεις υπονομεύουν τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη

Αντιμεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τον πτωχευτικό νόμο και άδικο τρόπο ενίσχυσης των επιχειρήσεων καταλογίζει στην κυβέρνηση με συνέντευξή του στην Ναυτεμπορική ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Ο κ. Χαρίτσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη στάση της υπονομεύει τη δίκαιη και βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πανδημική κρίση.

Ταυτόχρονα της επιρρίπτει ότι κώφευσε επί μήνες στις εκκλήσεις για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων και την καλεί να εγκαταλείψει τις «ιδεολογικές εμμονές» περί μη κρατικής επέμβασης στην οικονομία και αυτορρύθμισης της αγοράς και να προχωρήσει έστω και στο «και πέντε» σε ουσιαστικές παρεμβάσεις για τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αφήνει εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης την συντριπτική πλειονότητα των μικρομεσαίων και των δυναμικών νεοφυών επιχειρήσεων, κατηγορώντας την ότι έχει σχέδιο «τα λεφτά να πάνε στα λεφτά».

Κάνει δε λόγο για αύξηση της κοινωνικής δυσαρέσκειας απέναντι σε μια κυβέρνηση που εφαρμόζει πολιτικές «εχθρικές στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας». Αναφερόμενος τέλος στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ προβλέπει ότι η κοινωνική δυναμική που αναπτύσσεται θα πιέσει τις πολιτικές ηγεσίες για το σχηματισμό μιας νέας προοδευτικής διακυβέρνησης.

Συνέντευξη στον Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα ανακοινώσει σειρά μέτρων για την ανακούφιση ευάλωτων ομάδων από τις ανατιμήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!