Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ακτοπλόοι: Σημαντική η βοήθεια των μισθωμάτων Covid- για τις εταιρείες αλλά θα πρέπει να αυξηθούν
[Η Ναυτεμπορική]: Ακτοπλόοι: Σημαντική η βοήθεια των μισθωμάτων Covid- για τις εταιρείες αλλά θα πρέπει να αυξηθούν

[Η Ναυτεμπορική]: Ακτοπλόοι: Σημαντική η βοήθεια των μισθωμάτων Covid- για τις εταιρείες αλλά θα πρέπει να αυξηθούν

Για μία προβληματική χρονιά με δεδομένη την καθυστέρηση των εμβολιασμών διεθνώς, που θα επηρεάσει δυσμενώς τον εισερχόμενο τουρισμό, έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ακτοπλόων Μιχάλης Σακέλης, στον απολογισμό του 2020, κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Ο κ.Σακέλης είπε ότι ένα σημαντικό μέτρο που πρότειναν οι ακτοπλόοι ήταν οι Συμβάσεις Δημόσιας Υπηρεσίας COVID, το ύψος των μισθωμάτων των οποίων δεν ικανοποιεί, αλλά απετέλεσαν σημαντική βοήθεια για τις εταιρείες.

Ανέφερε ότι το μέτρο των έκτακτων αυτών συμβάσεων εφαρμόζεται και σήμερα και γίνονται σημαντικές προσπάθειες για την συνεχή και χωρίς διακοπές εφαρμογή τους και την προσαρμογή των μισθωμάτων στα πραγματικά έξοδα των πλοίων.

Είπε ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εξυπηρετούν όλα τα νησιά δεν έλαβαν το 2020 βοήθεια 55 εκατ. ευρώ, αλλά 31 εκατ. ευρώ μετά την αφαίρεση του ΦΠΑ και λαμβανομένου υπόψη ότι το 25% αφορούσε τα πορθμεία. Σ

ύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΣΕΕΝ τα ζημιογόνα αποτελέσματα των εταιρειών την τρέχουσα περίοδο ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ το μήνα και για να καλυφθούν πρέπει να αυξηθούν 75% τα τρέχοντα μισθώματα συμβάσεων covid-19.

Ο πρόεδρος των ακτοπλόων τόνισε ότι το 2021 ο κλάδος ξεκίνησε με ζημιές που ξεπερνούν τα 130 εκατ. ευρώ και έναντι των οποίων οι εταιρείες έλαβαν ενίσχυση μόνο 31 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!