Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ακρίβεια: Πρόσθετα μέτρα, νέα πολιτική αντιπαράθεση, μεγάλες ανατιμήσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Ακρίβεια: Πρόσθετα μέτρα, νέα πολιτική αντιπαράθεση, μεγάλες ανατιμήσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Ακρίβεια: Πρόσθετα μέτρα, νέα πολιτική αντιπαράθεση, μεγάλες ανατιμήσεις

Έντονες ανησυχίες στους καταναλωτές ότι το κύμα ακρίβειας δεν θα αποδειχθεί τελικά παροδικό όπως προεξοφλήθηκε αρχικά, προκαλούν τα πρόσθετα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν για τα τιμολόγια της ενέργειας, ο νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης που ξέσπασε για τις ανατιμήσεις αλλά και οι σημαντικές αυξήσεις στην αγορά που κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ ήδη από τον Σεπτέμβριο.

Σταϊκούρας: Μεγαλύτερη η ένταση και η έκταση της κρίσης

Η πρώτη ένδειξη ότι αναμένεται παρατεταμένο κύμα ακρίβειας ήρθε από την ίδια την κυβέρνηση η οποία πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από τις ενισχύσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, παρουσίασε χθες πρόσθετα μέτρα ύψους 500 εκατ. ευρώ για τον περιορισμό των απωλειών από τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Η νέα κρατική παρέμβαση περιλαμβάνει έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος και διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την ένταξη των πολιτών στο επίδομα θέρμανσης. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατέστησε σαφές ότι δεν χωρεί πλέον αισιοδοξία περί παροδικότητας της ενεργειακής κρίσης. Πρόκειται για «οξεία κρίση που έχει μεγαλύτερη ένταση και έκταση σε σχέση με τις αρχικές – σε παγκόσμιο επίπεδο – προβλέψεις» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών στη σχετική τοποθέτησή του.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκρηκτικό κύμα ακρίβειας σαρώνει το εισόδημα των πολιτών

Ένα δεύτερο σαφές σήμα για το βάθος των ανατιμήσεων έστειλαν, όμως, στους πολίτες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία εξέφρασαν την ανησυχία τους για το χρόνο που θα μείνει η αγορά στον κλοιό της ακρίβειας και χαρακτήρισαν καθυστερημένη την κυβερνητική αντίδραση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!