Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ακραίες καιρικές συνθήκες: Ποιες βιομηχανίες επηρεάζονται περισσότερο
[Η Ναυτεμπορική]: Ακραίες καιρικές συνθήκες: Ποιες βιομηχανίες επηρεάζονται περισσότερο

[Η Ναυτεμπορική]: Ακραίες καιρικές συνθήκες: Ποιες βιομηχανίες επηρεάζονται περισσότερο

Κρύο, υψηλές θερμοκρασίες, πλημμύρες, χαλάζι και πυρκαγιές μπορούν όλα να καταστρέψουν τις καλλιέργειες. Περίπου το 75% της παγκόσμιας γεωργικής παραγωγής δεν είναι ασφαλισμένο, παρόλο που οι καιρικές συνθήκες σχετίζονται με σχεδόν το 60% της μεταβλητότητας της απόδοσης και, ως εκ τούτου, είναι ένας κρίσιμος παράγοντας που επηρεάζει την παραγωγή τροφίμων και το εισόδημα των αγροτών

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πιέζουν και δοκιμάζουν ηλεκτρικά δίκτυα, αγωγούς αερίου και άλλες ενεργειακές υποδομές, αναδεικνύοντας παράλληλα τις ευπάθειες.

Οι «παράλογες» καιρικές συνθήκες δοκιμάζουν επίσης τόσο τα αναπτυγμένα και όσο και τα αναπτυσσόμενα έθνη, ασκώντας ιδιαίτερη πίεση στα μέρη που δεν έχουν επενδύσει αρκετά στην αναβάθμιση των υποδομών.

Κατά το 2020, οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν παγκοσμίως απώλειες ύψους 268 δισ. δολαρίων. Η ασφάλιση κάλυψε μόνο ένα μικρό μέρος αυτού του αριθμού. Οι εκτιμήσεις των αποζημιώσεων των ασφαλισμένων δραστηριοτήτων που υπέστησαν ζημιές από μεγάλες φυσικές καταστροφές το 2020 ήταν περίπου 78 δισ. δολάρια.

Καθώς οι ζημιές που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές να αυξάνονται ιδιαίτερα γρήγορα, η προσαρμογή των οικονομιών στον κλιματικό αντίκτυπο έχει καταστεί σημαντική κοινωνική προτεραιότητα.

Η Swiss Re έχει εκτιμήσει ότι το 2020 το «παγκόσμιο κενό προστασίας» ήταν 113 δισ. δολάρια (χαμηλότερο από το μέσο όρο των 10 ετών των 143 δισ. δολαρίων), υποδεικνύοντας το σημαντικό επίπεδο ανασφάλιστων ζημιών που οφείλονται σε καταστροφές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!