Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Aύξηση 60% του ιικού φορτίου στα λύματα
[Η Ναυτεμπορική]: Aύξηση 60% του ιικού φορτίου στα λύματα

[Η Ναυτεμπορική]: Aύξηση 60% του ιικού φορτίου στα λύματα

Την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε μια αύξηση 60% στα λύματα, όπως γνωστοποίησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

«Η πανδημία είναι εδώ δυστυχώς», τόνισε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Σκιαγραφώντας την πορεία των κρουσμάτων, ο καθηγητής εξήγησε η αύξηση ξεκίνησε την Τετάρτη και κορυφώθηκε το Σάββατο που είχαμε το μεγαλύτερο ιικό φορτίο, κάτι που αποτυπώθηκε και στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ.

Όπως είπε, η επιβάρυνση των επιδημιολογικών δεικτών ήταν κάτι που οι ειδικοί ανέμεναν ως συνέπεια της αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν τα κρούσματα στην Ευρώπη, ωστόσο, η αύξηση καταγράφηκε αρκετά σύντομα στη χώρα μας.

«Το περιμέναμε ότι θα ερχόταν και σε εμάς, αλλά όχι τόσο σύντομα», όπως είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι πρέπει να ανακοπεί αυτή η αύξηση δεδομένου ότι βρισκόμαστε μέσα στην τουριστική περίοδο.

Όπως τόνισε, ο μόνος τρόπος για να ανασχέσουμε τη διάδοση είναι να εμβολιαστούμε και ταυτόχρονα να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών. «Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο, άνω των 18 ετών, να εμβολιαστεί. Ειδικά στις ηλικίες άνω των 60 έχουμε ένα κενό», τόνισε. «Τα πράγματα δεν πάνε καλά», προειδοποίησε. «Αυτή την στιγμή, αν συνεχίσουμε με αυτή την κατάσταση, χωρίς να ληφθούν μέτρα σε εσωτερικούς χώρους, θα έχουμε αύξηση των αριθμών», πρόσθεσε.

Παράλληλα, δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου του τείχους ανοσίας στο χρονικό διάστημα που έχει τεθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!