Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αϊτή: Η κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης παρατάθηκε για 15 ημέρες
[Η Ναυτεμπορική]: Αϊτή: Η κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης παρατάθηκε για 15 ημέρες

[Η Ναυτεμπορική]: Αϊτή: Η κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης παρατάθηκε για 15 ημέρες

Ο πρόεδρος της Αϊτής, ο Ζοβενέλ Μοΐζ, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι παρατείνεται η κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί για άλλες 15 ημέρες, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού και των θανάτων στη φτωχή χώρα της Καραϊβικής.

«Γνωρίζουμε ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Ορισμένα νοσοκομεία λένε πως έχουν κορεστεί», τόνισε σε διάγγελμά του που αναμεταδόθηκε απευθείας σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν πεθάνει πάνω από σαράντα άνθρωποι που είχε διαγνωστεί πως έπασχαν από την COVID-19 στα νοσοκομεία, ενώ από τον Μάρτιο του 2020 ως αυτό το δεκαήμερο είχαν καταγραφεί, επισήμως τουλάχιστον, λιγότεροι από 300 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Αϊτή.

Την 24η Μαΐου, μετά τον εντοπισμό των παραλλαγών Άλφα και Γάμμα στη χώρα (πρόκειται για τα παραλλαγμένα στελέχη του SARS-CoV-2 που ταυτοποιήθηκαν αντίστοιχα στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο του 2020 και στη Βραζιλία τον Ιανουάριο του 2021), οι υγειονομικές αρχές κήρυξαν κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης, αρχικά για οκτώ ημέρες.

Επιβλήθηκε απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 22:00 ως τις 05:00 και έγινε ξανά υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους. Το μέτρο αυτό, που θεωρητικά είχε τεθεί σε ισχύ από τον Μάιο του 2020, μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται παρά από μια μειονότητα των πολιτών, παρά την πολυκοσμία στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στις αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!