Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Η «Αΐντα» του Βέρντι, από την όπερα της Σκάλας του Μιλάνου σε online streaming
[Η Ναυτεμπορική]: Η «Αΐντα» του Βέρντι, από την όπερα της Σκάλας του Μιλάνου σε online streaming

[Η Ναυτεμπορική]: Η «Αΐντα» του Βέρντι, από την όπερα της Σκάλας του Μιλάνου σε online streaming

Φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από την πρώτη πρεμιέρα της διάσημης όπερας «Αΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι. Γιορτάζοντας αυτή την σπουδαία επέτειο, από τις 12 έως και τις 14 Φεβρουαρίου η μοναδική παράσταση θα παρουσιαστεί σε online streaming με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και το Μπαλέτο του Θεάτρου της Σκάλας του Μιλάνου στο Christmas Theater On Line (www.christmastheater.gr).

Η «Αΐντα» γράφηκε ανάμεσα στο 1870 και το 1871, ως παραγγελία του κυβερνήτη της Αιγύπτου, Κεντίβ Ισμαήλ (χρηματοδότη του Μπαϊρόιτ), για την νέα όπερα του Καΐρου ως μέρος των εορτασμών του ανοίγματος της Διώρυγας του Σουέζ. Για τη δημιουργία μιας όπερας σε αιγυπτιακό στυλ, ο Βέρντι μελέτησε αιγυπτιακή ιστορία, γεωγραφία, θρησκεία. Επίσης, παρήγγειλε στο Μιλάνο έξι σάλπιγγες της Αΐντα για τη μεγάλη στιγμή του θριάμβου, στη δεύτερη σκηνή.

Η πρεμιέρα της «Αΐντα» ήταν επεισοδιακή. Το καλοκαίρι του 1870 ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία. Τα σκηνικά και τα μηχανήματα σκηνής -που είχαν κατασκευαστεί στο Παρίσι, δεν μπορούσαν να ναυλωθούν. Έτσι, ο Βέρντι καθυστερούσε να γράψει μουσική στην ώρα του. Για αυτό τον λόγο, αντί της «Αΐντα», η Όπερα του Καΐρου εγκαινιάστηκε με τον «Ριγολέττο». Η δε πρεμιέρα της «Αΐντα» έγινε στις 24 Δεκεμβρίου 1871, με τον Βέρντι να ολοκληρώνει τη μουσική λίγες εβδομάδες πριν την πρεμιέρα.

Αμέσως μετά, στις 8 Φεβρουαρίου 1872 πραγματοποιήθηκε στη Σκάλα του Μιλάνου η πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της όπερας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!