Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αγορές: Μεγάλοι νικητές και ηττημένοι στο πιο ταραχώδες εξάμηνο εδώ και δεκαετίες
[Η Ναυτεμπορική]: Αγορές: Μεγάλοι νικητές και ηττημένοι στο πιο ταραχώδες εξάμηνο εδώ και δεκαετίες

[Η Ναυτεμπορική]: Αγορές: Μεγάλοι νικητές και ηττημένοι στο πιο ταραχώδες εξάμηνο εδώ και δεκαετίες

Της Νατάσας Στασινού
nstas@naftemporiki.gr

Όσοι περίμεναν μία ήσυχη χρονιά στις αγορές διαψεύδονται με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Η σαρωτική εμφάνιση του Covid-19 και η αποφασιστική απάντηση κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών έχουν οδηγεί στο πιο ταραχώδες εξάμηνο εδώ της σύγχρονης χρηματιστηριακής ιστορίας. Μέσα από μία πορεία που θυμίζει τρενάκι του τρόμου, με θεαματικές βουτιές και σχεδόν εξίσου εντυπωσιακά άλματα, κάποιοι μετρούν τις πληγές τους και άλλοι μετρούν… κέρδη, έχοντας μετατρέψει την κρίση ευκαιρία. Αξίζει να θυμηθούμε τα όσα έζησαν οι αγορές τους τελευταίους έξι μήνες και να δούμε ποιοι ήταν οι μεγάλοι νικητές και οι μεγάλοι ηττημένοι και τι σημάδια άφησε η πανδημία στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Ο παγκόσμιος δείκτης των μετοχών ΜSCI World καταγράφει απώλειες 9% από τις αρχές του έτους, στο χειρότερο πρώτο εξάμηνο εδώ και μία δεκαετία, με τις ευρωπαϊκές και τις αναδυόμενες αγορές να έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη αιμορραγία. Το πετρέλαιο έχει χάσει σχεδόν το 38% της αξίας του και τα εμπορεύματα συνολικά εμφανίζουν απώλειες άνω του 27%. Όσοι ετράπησαν σε φυγή από μετοχές και εμπορεύματα πείστηκαν από τη λάμψη του χρυσού, που εξασφάλισε κέρδη σχεδόν 16%, αλλά και από εκείνη των τεχνολογικών κολοσσών της Σίλικον Βάλεϊ. Οι μετοχές FANG παρουσιάζουν κέρδη 28% φέτος, χάρη σε ένα άλμα 33% στο δεύτερο τρίμηνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!