Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αγορές: Οι άγνωστες εταιρείες που απογειώθηκαν στην πανδημια
[Η Ναυτεμπορική]: Αγορές: Οι άγνωστες εταιρείες που απογειώθηκαν στην πανδημια

[Η Ναυτεμπορική]: Αγορές: Οι άγνωστες εταιρείες που απογειώθηκαν στην πανδημια

Workers celebrate the during closing bell, as they prepare for the return to trading, on the floor at the New York Stock Exchange (NYSE) in New York, U.S., May 22, 2020. REUTERS/Brendan McDermid

Η περίοδος της πανδημίας αποτέλεσε για αρκετές εταιρείες ευκαιρία για… τρελά κέρδη, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Παρότι οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι στη λίστα των πλέον κερδισμένων εταιρείων θα ξεχώριζαν πολυεθνικές και κολοσσοί, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική.

Οι μετοχές με την υψηλότερη άνοδο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δηλαδή από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο, είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για μετοχές εταιρειών με μικρή ή μεσαία κεφαλαιοποίηση, οι οποίες εκτείνονται από τους κλάδους του ηλεκτρονικού εμπορίου έως και των ηλεκτρονικών παιγνιδιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των γερμανικών εταιρειών λιανεμπορίου Westwing Group – Home24 και των σουηδικών Lyko Group και Boozt, των οποίων η αξία της μετοχής έχει καταγράψει άνοδο άνω του 100%, υπερσκελίζοντας ακόμη και το +70% της Amazon.

Αντίστοιχου εύρους κέρδη έχει σημειώσει και η μετοχή της LoopUp Group, η οποία ειδικεύεται στην παροχή software για τηλεδιασκέψεις, όπως και της G5 Entertainment, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Οι εταιρείες με τα υψηλότερα κέρδη

  • Westwing 448%: Γερμανική, η οποία ειδικεύεται στα έπιπλα και στη διακόσμιση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!