Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Άγνωστος ξάδελφος του Τυραννόσαυρου ρεξ ζούσε στο Νιου Τζέρσεϊ
[Η Ναυτεμπορική]: Άγνωστος ξάδελφος του Τυραννόσαυρου ρεξ ζούσε στο Νιου Τζέρσεϊ

[Η Ναυτεμπορική]: Άγνωστος ξάδελφος του Τυραννόσαυρου ρεξ ζούσε στο Νιου Τζέρσεϊ

Την δεκαετία του 1970 είχαν ανακαλυφθεί σε μια περιοχή του Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ απολιθώματα τα οποία οι επιστήμονες τότε θεώρησαν ότι ανήκαν σε ένα Τυραννόσαυρο ρεξ. Η επανεξέταση τους όμως αποκάλυψε ότι τα απολιθώματα αυτά ανήκαν σε ένα κοντινό συγγενή του T.rex.

Πρόκειται για ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος που έλαβε την ονομασία «Merchantville tyrannosauroid» και ήταν σύμφωνα με τους επιστήμονες που έκαναν την επανεξέταση ξάδελφος του Τυραννόσαυρου ρεξ. Το άγνωστο μέχρι σήμερα είδος είχε σημαντικές διαφορές από το διάσημο ξάδελφο του. Διέθετε μεγαλύτερα χέρια από τον T.rex τα οποία πιθανώς να έφταναν μέχρι το έδαφος επιτρέποντας του ίσως να τα χρησιμοποιεί και ως ένα δεύτερο ζευγάρι πόδια. Διέθετε επίσης μεγαλύτερα νύχια αλλά και πιο παχιά πόδια. Ήταν με λίγα λόγια μια μεγεθυμένη εκδοχή του T.rex και σίγουρα η εμφάνιση του θα προκαλούσε τον ίδιο αν όχι και ακόμη μεγαλύτερο τρόμο με αυτόν που προκαλούσε η παρουσία του T.rex.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν αυτές οι ανατομικές διαφορές ευνοούσαν ή αντίθετα τον δυσκόλευαν το είδος αυτό στο κυνήγι αν και τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Τυραννόσαυροι δεν ασχολούνταν πολύ με το κυνήγι θηραμάτων αλλά προτιμούσαν να τρώνε τα θηράματα άλλων δεινοσαύρων οι οποίοι τα παρατούσαν στη θέα τους είτε έτρωγαν τα απομεινάρια σκοτωμένων ζώων που έβρισκαν στο δρόμο τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!