Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αγγλία: Σχολεία βοηθούν μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις μετά το lockdown
[Η Ναυτεμπορική]: Αγγλία: Σχολεία βοηθούν μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις μετά το lockdown

[Η Ναυτεμπορική]: Αγγλία: Σχολεία βοηθούν μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις μετά το lockdown

Σε μια αρκετά φιλότιμη προσπάθεια να επιστρέψουν στους συνήθεις ρυθμούς που είχε η καθημερινότητά τους πριν από την επιβολή του lockdown λόγω κορωνοϊού έχουν επιδοθεί μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μεγάλη Βρετανία.

Φυσικά δεν είναι μόνοι τους σε όλη αυτή την προσπάθεια αλλά εκτός από τους γονείς έχουν δίπλα τους και τους δασκάλους τους, οι οποίοι φρόντισαν να προετοιμαστούν κατάλληλα όλο το διάστημα που προηγήθηκε, έτσι ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα για να υποδεχτούν ξανά στα σχολεία τις χαρούμενες φωνές τους.

Ποια είναι τα μέτρα που εφαρμόζουν οι σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια προκειμένου η επιστροφή στα θρανία να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής, τόσο για τα παιδιά, όσο και για το εκπαιδευτικό προσωπικό;

Ένα από τα σχολεία που φιλοδοξούν το να κερδίσουν το παραπάνω στοίχημα, είναι το δημοτικό σχολείο Hinchingbrooke, στην επαρχία του Cambridgeshire, με περισσότερους από 1.900 μαθητές και 200 ​​υπαλλήλους. Οι εκπαιδευτικοί άρχισαν να καλωσορίζουν τους μικρούς μαθητές την περασμένη εβδομάδα και μοιράζονται κάποιες από τις αρχικές εντυπώσεις τους με δηλώσεις τους στα ξένα μέσα ενημέρωσης.

«Ήταν κάτι παραπάνω από απλά χαρούμενοι, το έβλεπε κανείς ξεκάθαρα στο πρόσωπό τους», ανέφερε ο Mark Patterson, διευθυντής του σχολείου και συνέχισε λέγοντας πως «Πιστεύω ότι τώρα πια, τόσο οι γονείς, όσο και τα ίδια τα παιδιά έχουν συνειδητοποιήσει το πόσο σημαντικό είναι το σχολείο».

Πριν από την πολυπόθητη επιστροφή, οι εκπαιδευτικοί οργάνωσαν μια εικονική συνέλευση για τους μαθητές μέσω διαδικτύου, και επίσης έστειλαν ένα φυλλάδιο στο σπίτι με λεπτομέρειες για τις νέες οδηγίες που θα ισχύουν από εδώ και στο εξής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!