Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αγγλία: Για πρώτη φορά επιβάλλονται ανεξάρτητα κυρώσεις για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
[Η Ναυτεμπορική]: Αγγλία: Για πρώτη φορά επιβάλλονται ανεξάρτητα κυρώσεις για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

[Η Ναυτεμπορική]: Αγγλία: Για πρώτη φορά επιβάλλονται ανεξάρτητα κυρώσεις για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Στα άμεσα οργανωτικά σχέδια του υπουργού Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ πρόκειται να είναι το προσεχές διάστημα για πρώτη φορά η επιβολή κυρώσεων ανεξάρτητα σε δεκάδες άτομα που κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Η εν λόγω ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση για την περίοδο μετά το Brexit

Κατά το παρελθόν, η χώρα επέβαλε σχεδόν πάντα κυρώσεις ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο τώρα που το Brexit αποτελεί πλέον γεγονός, είναι σε θέση να ενεργήσει και μόνη της.

Αναμένεται, λοιπόν εκ μέρους του Άγγλου υπουργού Εξωτερικών η κατάθεση της τελικής νομοθεσίας που απαιτείται για την ενεργοποίηση του νέου καθεστώτος αυτόνομων κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στόχος της νέας νομοθεσίας θα είναι τα άτομα ή οργανισμοί που κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά την υφήλιο, καθώς και εκείνοι που επωφελούνται οικονομικά από αυτές τις παραβιάσεις.

Ο ίδιος πρόκειται να ορίσει αρκετές δεκάδες άτομα των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παγώσουν και την ίδια στιγμή θα απαγορευτεί και η είσοδος στη χώρα. Ο πρώτος κατάλογος αναμένεται να περιλαμβάνει άτομα από τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία και τη Βόρεια Κορέα, αλλά όχι -μέχρι στιγμής- από την Κίνα.

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται εν μέσω εντάσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κίνας μετά την εισήγηση εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης ενός νέου νόμου για την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, για τον οποίο ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, είπε ότι αποτελεί παραβίαση των ελευθεριών της πρώην αποικίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!