Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αύξηση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης με μπιτόνι- Καταναλώσεις που δεν ξεπερνούν τα 150 λίτρα
[Η Ναυτεμπορική]: Αύξηση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης με μπιτόνι- Καταναλώσεις που δεν ξεπερνούν τα 150 λίτρα

[Η Ναυτεμπορική]: Αύξηση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης με μπιτόνι- Καταναλώσεις που δεν ξεπερνούν τα 150 λίτρα

Αύξηση 150% σε σχέση με πέρυσι στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης με μπιτόνι και στις καταναλώσεις που δεν ξεπερνούν τα 150 λίτρα σημειώθηκε, τους τελευταίους μήνες, στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου πρατηριούχων καυσίμων «Άγιος Χριστόφορος» Θέμης Κιουρτζής.

Ο κ. Κιουρτζής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», είπε ότι η αύξηση αυτή «αγγίζει» το 150% σε σχέση με την περσινή χρονιά. «Η οικονομική κρίση που επέφερε η πανδημία αποτυπώθηκε και στον κλάδο μας», είπε και πρόσθεσε: «έχουμε τεράστια μείωση του τζίρου και παράλληλα ραγδαία αύξηση στην πώληση με τα μπιτονάκια από την αντλία και τις παραγγελίες για πετρέλαιο μέχρι 150 λίτρα. Η αγορά πετρελαίου με μπιτόνι και οι μικρές καταναλώσεις έχουν αύξηση 150% με 200%», σημείωσε ο κ. Κιουρτζής, εξηγώντας πως πολύς κόσμος δυνατεί ν’ αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης εξαιτίας των συνθηκών στην αγορά εργασίας λόγω κορωνοϊού.

«Ο Απρίλιος ήταν ένας μήνας που πουλήθηκε μεγάλη ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης και ήταν σίγουρο ότι η κίνηση των Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα ήταν πολύ χαμηλή», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρινίζοντας πως μέχρι τώρα «υπολογίζουμε ότι η μείωση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης είναι 35% σε σχέση με την περσινή χρονιά».

«Εξαιτίας της πανδημίας και της απαγόρευσης, η πτώση στην κατανάλωση και στα υγρά και τα αέρια καύσιμα, είναι πάνω από 30%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!