Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυξημένος έλεγχος και προστασία προσωπικών δεδομένων στο Android 11
[Η Ναυτεμπορική]: Αυξημένος έλεγχος και προστασία προσωπικών δεδομένων στο Android 11

[Η Ναυτεμπορική]: Αυξημένος έλεγχος και προστασία προσωπικών δεδομένων στο Android 11

Νέα εργαλεία ελέγχου και προστασίας προσωπικών δεδομένων/ ιδιωτικότητας και ένα εργαλείο καταγραφής οθόνης περιλαμβάνονται μεταξύ των χαρακτηριστικών που εισάγονται στα τηλέφωνα Android στο τελευταίο μεγάλο update του λειτουργικού συστήματος της Google.

Επίσης, το Android 11 καθιστά ευκολότερη την παρακολούθηση των μηνυμάτων chat σε πολλαπλές εφαρμογές και τον έλεγχο συσκευών «έξυπνου» σπιτιού.

Όπως σημειώνει το BBC, η Google έχει προσπαθήσει να ενθαρρύνει «τρίτους» κατασκευαστές συσκευών να βγάλουν τα updates τους ταχύτερα από ό,τι συνηθιζόταν ως τώρα, μα κάποιοι κινούνται λιγότερο γρήγορα από κάποιους άλλους.

Ο αμερικανικός κολοσσός έχει πει ότι, πέρα από το δικό της brand, Pixel, οι πρώτες εταιρείες που θα προσφέρουν downloads του Android 11 θα είναι οι OnePlus, Xiaomi, Oppo και RealMe. Οι Samsung, Huawei και LG κατά κανόνα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να προσαρμόζουν νέα χαρακτηριστικά στα δικά τους user interfaces.

«Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που εμφανίζονται στα τηλέφωνα Android ανά το έτος, μέσω app updates, που γίνονται ανεξάρτητα από τους κατασκευαστές» είπε ο Κρις Χολ της ιστοσελίδα Pocket-lint. «Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το iOS της Apple, όπου οι χρήστες των iPhone περιμένουν έναν μεγάλο όγκο χαρακτηριστικών με τη μία».

Μεταξύ των αλλαγών που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και φαίνονται να έρχονται την κατάλληλη στιγμή είναι η δυνατότητα να δίνεται σε εφαρμογές άδεια πρόσβασης μόνο μια φορά σε μικρόφωνα, κάμερες και τοποθεσία συσκευής (αντί για μόνιμη).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!