Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η αυξημένη εξάρτηση των παιδιών από την τεχνολογία στη μετά Covid-19 εποχή
[Η Ναυτεμπορική]: Η αυξημένη εξάρτηση των παιδιών από την τεχνολογία στη μετά Covid-19 εποχή

[Η Ναυτεμπορική]: Η αυξημένη εξάρτηση των παιδιών από την τεχνολογία στη μετά Covid-19 εποχή

Ήταν μια ασυνήθιστη χρονιά και γεμάτη ανησυχία για όλους, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους μαθητές που έπρεπε να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα της τηλεκπαίδευσης.

Αν και «digital natives», αυτό το κομμάτι της κοινωνίας έπρεπε να προσαρμοστεί γρήγορα από τη μάθηση με έναν πολύ διαδραστικό, πρόσωπο με πρόσωπο τρόπο, σε έναν που είναι κυριολεκτικά ασπρόμαυρος. Ως μια γενιά που κοινωνικοποιείται σε μεγάλο βαθμό στο διαδίκτυο, τώρα εξαρτώνται περισσότερο από την τεχνολογία για κάθε τομέα της ζωής τους, γεγονός που μπορεί παράλληλα να φέρει και προκλήσεις. Οι δυσκολίες που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι νέοι στο διαδίκτυο καθώς μεγαλώνουν και αναπτύσσονται τεκμηριώνονται εδώ και πολύ καιρό και αυτές οι προκλήσεις επιδεινώνονται από τη συνεχή έκθεση στην τεχνολογία που ήρθε ως αποτέλεσμα των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Είναι σημαντικό τα παιδιά να ενθαρρύνονται να κάνουν διαλείμματα από την τεχνολογία και να έχουν επίγνωση ότι όλα όσα βλέπουν στο διαδίκτυο δεν είναι πάντα όπως μοιάζουν. Σίγουρα, η τεχνολογία μάς προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες και οφέλη, αλλά θα πρέπει να την προσεγγίσουμε με κάποιο βαθμό προσοχής και να εφαρμόζουμε κάποια φίλτρα πραγματικού κόσμου σε αυτό που βιώνουμε στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό οι γονείς και οι φροντιστές, καθώς και οι δάσκαλοι να υποστηρίξουν τους νέους στην κατανόηση της ισορροπίας μεταξύ των παροχών που προσφέρει η τεχνολογία και των προκλήσεων που μπορεί να θέσει στην κοινωνική αλληλεπίδραση, ειδικά σε όσους είναι νέοι ή ευεπηρέαστοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!