Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυξάνει στο 60% τον εμπλουτισμό ουρανίου το Ιράν – Επίθεση σε Ισραηλινό πλοίο
[Η Ναυτεμπορική]: Αυξάνει στο 60% τον εμπλουτισμό ουρανίου το Ιράν – Επίθεση σε Ισραηλινό πλοίο

[Η Ναυτεμπορική]: Αυξάνει στο 60% τον εμπλουτισμό ουρανίου το Ιράν – Επίθεση σε Ισραηλινό πλοίο

Οξύνονται επικίνδυνα οι σχέσεις μεταξύ Ιράν-Ισραήλ με την Τεχεράνη να ενημερώνει σήμερα πως, μετά την επίθεση στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις την οποία χαρακτήρισε ως δολιοφθορά από το Ισραήλ, αυξάνει τον εμπλουτισμό ουρανίου σε βαθμό 60%. Την ίδια στιγμή, Ισραηλινό πλοίο δέχτηκε επίθεση, με το Ισραήλ να κατηγορεί το Ιράν ότι είναι υπευθυνο.

Το περιστατικό με το πλοίο σημειώνεται λίγες μέρες μετά το σαμποτάζ στον ιρανικό πυρηνικό σταθμό Νατάνζ, για το οποίο το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ, υποσχόμενο εκδίκηση.

Από την άλλη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αρακτσί, δήλωσε ότι η χώρα έχει αρχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου 60%

Ο Αρακτσί έκανε την ανακοίνωση αυτή λίγο πριν από την επανάληψη των συνομιλιών στη Βιέννη που έχουν σκοπό την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης με τις μεγάλες δυνάμεις, μια συμφωνία στην οποία αντιτέθηκε σφόδρα το Ισραήλ, μετά την εγκατάλειψή της από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πριν από τρία χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα το Ιράν και οι διεθνείς δυνάμεις είχαν “εποικοδομητικές”, όπως τις χαρακτήρισαν, συνομιλίες για τη διάσωση της συμφωνίας, η οποία κινδυνεύει να καταρρεύσει καθώς το Ιράν παραβίασε τα όρια εμπλουτισμού ουρανίου που είχαν τεθεί από αυτήν όταν ο Τραμπ επανέφερε τις αυστηρές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!