Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυτόνομα μηχανήματα έργων, για αυτοματοποιημένες εργασίες στην εποχή της πανδημίας
[Η Ναυτεμπορική]: Αυτόνομα μηχανήματα έργων, για αυτοματοποιημένες εργασίες στην εποχή της πανδημίας

[Η Ναυτεμπορική]: Αυτόνομα μηχανήματα έργων, για αυτοματοποιημένες εργασίες στην εποχή της πανδημίας

Τεχνολογία αυτόνομης κίνησης/ οδήγησης η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε υπάρχοντα μηχανήματα, χρησιμοποιεί η Caterpillar, εν μέσω πανδημίας, σε βαρέα μηχανήματα έργων της, προκειμένου να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις του κορονοϊού στις πωλήσεις τους.

Όπως αναφέρει το Reuters, μικρότεροι και μεγαλύτεροι πελάτες επιδιώκουν να προστατέψουν τις επιχειρήσεις και δραστηριότητές τους από μελλοντικές διαταραχές- και ως εκ τούτου έχει αυξηθεί η ζήτηση για μηχανήματα που δεν χρειάζονται ανθρώπους χειριστές. Οι πωλήσεις της αυτόνομης τεχνολογίας της Caterpillar για επιχειρήσεις εξόρυξης αυξάνονται ταχύτατα φέτος σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με δεδομένα που κοινοποίησε η εταιρεία στο Reuters. Αντίστοιχα, οι πωλήσεις στις μπουλντόζες, τα φορτηγά και άλλα είδη εξοπλισμού πέφτουν στους τελευταίους εννιά μήνες- μια τάση που έχει πλήξει και ανταγωνιστές όπως η ιαπωνική Komatsu και η αμερικανική Deere & Co. Επίσης, ο Φρεντ Ρίο, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, είπε στο Reuters πως μια τεχνολογία τηλεχειρισμού, που επιτρέπει τον έλεγχο εξ αποστάσεως, από χιλιόμετρα μακριά, θα είναι διαθέσιμη σε εργοτάξια τον Ιανουάριο. Παράλληλα, η εταιρεία συνεργάζεται με διαστημικές υπηρεσίες για τη χρήση δορυφορικών τεχνολογιών για να μπορεί κάποιος που βρίσκεται στις ΗΠΑ να επικοινωνεί εξ αποστάσεως με μηχανήματα σε εργοτάξια αλλού στον κόσμο.

Η στρατηγική αυτοματοποίησης της εταιρείας πάντως δεν «γεννήθηκε» στην εποχή της Covid-19, καθώς επενδύσεις γίνονταν από το 2017- έτος κατά το οποίο βγήκε από τη μεγαλύτερη ύφεση στην ιστορία της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!