Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυστριακά ΜΜΕ: 450 εκατ. ευρώ η κρατική βοήθεια προς την Αustrian Airlines
[Η Ναυτεμπορική]: Αυστριακά ΜΜΕ: 450 εκατ. ευρώ η κρατική βοήθεια προς την Αustrian Airlines

[Η Ναυτεμπορική]: Αυστριακά ΜΜΕ: 450 εκατ. ευρώ η κρατική βοήθεια προς την Αustrian Airlines

Την παροχή κρατικής βοήθειας από την Αυστριακή Δημοκρατία για την Austrian Airlines (AUA) – την αυστριακή θυγατρική εταιρεία της γερμανικής Lufthansa- πιθανολογούμενου ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να ανακοινώσει αργά το απόγευμα, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, όπως αναφέρουν το απόγευμα στις διαδικτυακές εκδόσεις τους αυστριακά ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, για τα οποία δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, οι Αυστριακές Αερογραμμές πρόκειται να λάβουν για τη διάσωσή τους 450 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση, εκ των οποίων 300 εκατομμύρια ευρώ ως εγγύηση δανείου και 150 εκατομμύρια ευρώ ως ίδια κεφάλαια, ενώ η μητρική Lufthansa θα συνεισφέρει άλλα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σχετικά, η Αυστρία δεν πρόκειται να συμμετάσχει ούτε στην AUA ούτε στη Lufthansa, της οποίας ο γενικός διευθυντής Κάρστεν Σπορ αναμένεται απόψε στη Βιέννη για την υπογραφή της συμφωνίας.

Οι αποψινές ανακοινώσεις από τον καγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς για τη διάσωση της AUA, θα γίνουν παρουσία του αντικαγκελάριου και αρχηγού των συγκυβερνώντων Πράσινων, όπως επίσης των υπουργών Οικονομικών Γκέρνοτ Μπλιούμελ, του υφυπουργού Μάρκους Μπρούνερ και της υπουργού Συγκοινωνιών Λεονόρε Γκεβέσλερ.

Σε δηλώσεις του πριν από μερικές ημέρες, ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς είχε αναφέρει πως οι συνομιλίες για τη διάσωση της Austrian Airlines (AUA) – που στην ουσία δεν είναι παρά μία θυγατρική εταιρεία της γερμανικής Lufthansa- δεν θα διαρκέσουν πλέον και τόσο πολύ, τονίζοντας χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!