Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυστρία-Κουρτς: Μαζικά τεστ Covid μετά τη λήξη του δεύτερου lockdown
[Η Ναυτεμπορική]: Αυστρία-Κουρτς: Μαζικά τεστ Covid μετά τη λήξη του δεύτερου lockdown

[Η Ναυτεμπορική]: Αυστρία-Κουρτς: Μαζικά τεστ Covid μετά τη λήξη του δεύτερου lockdown

Πριν την έναρξη ισχύος του δεύτερου lockdown στην Αυστρία, μεθαύριο, Τρίτη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος κι αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς, προανήγγειλε σήμερα τη διενέργεια μαζικών τεστ, με τη λήξη ισχύος του, την 7η Δεκεμβρίου, κατά το πρότυπο της Σλοβακίας, «όπου, με τον τρόπο αυτόν, μπόρεσαν να ανακαλυφθούν και να απομονωθούν πολλοί ασυμπτωματικοί μολυσμένοι».

Πρόθεση είναι «να χρησιμοποιηθεί ακόμη μία φορά επίσης πριν τα Χριστούγεννα το όργανο των μαζικών τεστ» και τα αντίστοιχα βήματα για την λογιστική διαδικασία θα προετοιμαστούν μαζί με τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της χώρας, ανέφερε ο ίδιος σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

Προς το τέλος της εβδομάδας, η κυβέρνηση θα ενημερώσει τον πληθυσμό για τα σχεδιαζόμενα μαζικά τεστ, που αρχικά θα γίνουν, μεταξύ άλλων, σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς από την 7η Δεκεμβρίου τα σχολεία επιστρέφουν στην κανονική λειτουργία τους, ενώ θα ανοίξει και το εμπόριο, σημείωσε.

Η ερώτηση ως προς τον «στόχο» των νέων περιοριστικών μέτρων (που σχετίζεται με νέες μολύνσεις) είναι δύσκολο να απαντηθεί, παρατήρησε ο καγκελάριος, αποφεύγοντας να προσδιορίσει έναν συγκεκριμένο αριθμό από τον οποίο θα εξαρτηθούν τα βήματα ανοίγματος.

«Στο πρώτο lockdown οι νέες μολύνσεις περιορίστηκαν κάτω των 50, κι ένας μέσος όρος επτά ημερών με 50 μολύνσεις ημερησίως (σήμερα ο αριθμός αυτός βρίσκεται πάνω από το 500) θα ήταν ένας τέλειος αριθμός» τόνισε, ωστόσο δεν μπορεί να γνωρίζει εάν αυτό μπορεί να επιτευχθεί τώρα τον χειμώνα, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες όπου η κατάσταση θα είναι υπό έλεγχο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!