Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυστρία – Κουρτς: Αναμένει νέο κύμα και κάνει έκκληση για εμβολιασμό γιατί ο κορωνοϊός θα παραμείνει για χρόνια
[Η Ναυτεμπορική]: Αυστρία – Κουρτς: Αναμένει νέο κύμα και κάνει έκκληση για εμβολιασμό γιατί ο κορωνοϊός θα παραμείνει για χρόνια

[Η Ναυτεμπορική]: Αυστρία – Κουρτς: Αναμένει νέο κύμα και κάνει έκκληση για εμβολιασμό γιατί ο κορωνοϊός θα παραμείνει για χρόνια

Επείγουσα έκκληση προς τον πληθυσμό να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, διότι ο αριθμός των λοιμώξεων στην Αυστρία σύντομα θα αυξηθεί και θα υπάρξει νέο κύμα της πανδημίας στη χώρα, απευθύνει ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς από τη Νέα Υόρκη, όπου έφθασε χθες, Κυριακή, το βράδυ για επίσκεψη μίας εβδομάδας, την πρώτη που πραγματοποιεί εκτός Ευρώπης από το ξέσπασμα της κρίσης.

Μιλώντας σε Αυστριακούς δημοσιογράφους, ο καγκελάριος προειδοποίησε πως “ο ιός δεν θα εξαφανιστεί, θα παραμείνει και θα μας απασχολεί ακόμη για πολλά χρόνια, και για εκείνον που έχει εμβολιαστεί η πανδημία έχει περάσει, αλλά για εκείνον που δεν έχει εμβολιαστεί ο ιός είναι ένα τεράστιο πρόβλημα”.

“Μία αύξηση του αριθμού των μολύνσεων, όπως συνέβη πρόσφατα στην Ολλανδία και στη Νότια Ευρώπη, θα συμβεί και σε εμάς. Έπειτα από εμπειρία ενάμιση χρόνου, γνωρίζουμε ότι αυτή η πανδημία έρχεται σε κύματα”, ανέφερε, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι ο ίδιος έλαβε πριν από λίγες ημέρες την δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα κύματα, υπάρχει τώρα ο εμβολιασμός που προστατεύει επίσης από όλες τις μέχρι τώρα παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής “Δέλτα”, και ο ίδιος θέτει καθημερινά το ερώτημα εάν υπάρχει μία μετάλλαξη που δεν καλύπτεται από τον εμβολιασμό, διευκρίνισε.

Μόλις πρόσφατα, ο Αυστριακός καγκελάριος είχε τονίσει την προσωπική ευθύνη σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας και τώρα καθιστά σαφές ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενδιαφέρεται για όσο το δυνατόν περισσότερους εμβολιασμένους ανθρώπους στην Αυστρία.

Προς τούτο, όπως ο ίδιος παρατηρεί, καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει μαζί με τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια μία όσο το δυνατόν ελκυστική προσφορά, να προσεγγίσουν για παράδειγμα ανθρώπους που θέλουν να εμβολιαστούν χωρίς προηγούμενο κλείσιμο ραντεβού, ενώ προβλέπεται επίσης συνεργασία με ενώσεις, όπως η εθελοντική πυροσβεστική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!