Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας από «υπερσύγχρονο κράτος»
[Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας από «υπερσύγχρονο κράτος»

[Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας από «υπερσύγχρονο κράτος»

Κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας σε πολιτικούς, αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς, πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον, τονίζοντας ότι πίσω από αυτήν βρίσκεται ένα «υπερσύγχρονο κράτος».

Ο Σκοτ Μόρισον αποκάλυψε τις εκτεταμένες επιθέσεις σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπέρα σήμερα, ενώ ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η κακόβουλη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο «αυξάνεται σε συχνότητα και εύρος, είναι υπερσύγχρονη και έχει πολλές επιπτώσεις».

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν έχει κατονομάσει ποια χώρα πιστεύει ότι είναι υπεύθυνη, πέραν του ότι πρόκειται για «κρατικό φορέα, με πολύ σημαντικές δυνατότητες».

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να απαντήσει σε μια συγκεκριμένη ερώτηση σχετικά με το αν ήταν η Κίνα ο συγκεκριμένος καρτικός φορέας, έπειτα από μήνες εντάσεων στις διμερείς σχέσεις, μα και ειδικοί από τον χώρο της ασφάλειας δήλωσαν ότι το πιστεύουν και πως η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα ήταν οι μόνες χώρες που εμπίπτουν στην περιγραφή του Μόρισον.

Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητικά στελέχη σημείωσαν δεν υπήρξε σοβαρή απώλεια δεδομένων ούτε κινδύνευσαν προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!