Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Υποβίβαση δύο κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών εξαιτίας  σκανδάλων
[Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Υποβίβαση δύο κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών εξαιτίας  σκανδάλων

[Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Υποβίβαση δύο κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών εξαιτίας  σκανδάλων

Δύο μέχρι σήμερα εξέχοντα στελέχη της κυβέρνησης της Αυστραλίας απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους και υποβιβάστηκαν στην ιεραρχία της έπειτα από τις εκκωφαντικές καταγγελίες για βιασμούς που ανάγκασαν τον πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Η υπουργός Άμυνας Λίντα Ρέινολντς και ο «Attorney General» Κρίστιαν Πόρτερ, που μέχρι εδώ κατείχε θέση ανάλογη με αυτή του υπουργού Δικαιοσύνης σε άλλες χώρες, αντικαταστάθηκαν, ανακοίνωσε ο κ. Μόρισον.

Ανήγγειλε ταυτόχρονα την προαγωγή αρκετών γυναικών στην κυβέρνησή του, διαβεβαιώνοντας ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα έχει την «μεγαλύτερη αντιπροσώπευση γυναικών στην ιστορία» της Αυστραλίας.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός δεχόταν εδώ και αρκετές εβδομάδες ολοένα πιο έντονες πιέσεις εξαιτίας υποθέσεων που εξέθεσαν τον διάχυτο σεξισμό στην αυστραλιανή πολιτική κουλτούρα και πυροδότησαν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Την αρχή έκανε μια πρώην κυβερνητική υπάλληλος. Η Μπρίτανι Χίγκινς κατήγγειλε τον περασμένο μήνα πως βιάστηκε το 2019 από συνάδελφό της στο κοινοβουλευτικό γραφείο της κυρίας Ρέινολντς, η οποία την εποχή εκείνη ήταν ακόμη υπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας.

Η κυρία Ρέινολντς, η οποία στο μεταξύ ανέλαβε υπουργός Άμυνας, επικρίθηκε ιδίως για τον τρόπο που το γραφείο της αντιμετώπισε την καταγγελία της νεαρής.

Στις αρχές του Μαρτίου, ο κ. Πόρτερ βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία πως βίασε το 1988 μια 16χρονη συμμαθήτριά του. Η τελευταία πέθανε πέρυσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!