Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Γιατί η Βικτώρια είχε τόσες πολλές εξάρσεις κορωνοϊού;
[Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Γιατί η Βικτώρια είχε τόσες πολλές εξάρσεις κορωνοϊού;

[Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Γιατί η Βικτώρια είχε τόσες πολλές εξάρσεις κορωνοϊού;

Σε ισχύ είναι το επταήμερο lockdown στην πολιτεία της Βικτώρια, το οποίο αποφάσισαν να επιβάλουν οι αρχές της Αυστραλίας σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η περαιτέρω διάδοση ενός cluster κρουσμάτων Covid-19 στη Μελβούρνη.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει την παραβίαση της καραντίνας στα ξενοδοχεία καραντίνας ως την πηγή της νέας έξαρσης, η οποία απειλεί να εκτροχιάσει μια από τις πιο επιτυχημένες προσπάθειες του κόσμου για την καταστολή της εξάπλωσης του Covid-19.

Και άλλες πολιτείες επέβαλαν επίσης μερικά lockdowns ή περιορισμούς. Όμως, με εξαίρεση το σύμπλεγμα των βόρειων παραλιών του Σίδνεϊ, οι περισσότερες διαρροές από τα ξενοδοχεία καραντίνας δεν έχουν πυροδοτήσει σημαντικές εξάρσεις.

Οι αρχές αποφάσισαν να επιβάλουν το lockdown όταν το cluster μετρούσε 26 κρούσματα. Χθες η πολιτεία είχε αναφέρει 12 περιστατικά τοπικής μετάδοσης ενώ σήμερα ανέφερε τέσσερα νέα περιστατικά μόλυνσης.

Να σημειωθεί ότι η Αυστραλία βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης του πρακτορείου Bloomberg τον μήνα Μάιο που έχει να κάνει με τη διαχείριση της πανδημίας. Στα σχόλιά του όμως το πρακτορείο, σημειώνει ότι ορισμένες χώρες αντιδρούν επιθετικά σε εξάρσεις του ιού. Ως τέτοιες αναφέρει τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, την Αυστραλία, την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Αυτή η μηδενική ανοχή σε οποιεσδήποτε περιπτώσεις ενδέχεται να γίνει η Αχίλλειος πτέρνα καθώς άλλα μέρη του κόσμου αποδέχονται ότι ο Covid είναι ενδημικός και προχωρά , αναφέρει το Bloomberg.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!