Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Έρευνα για τις αυτοκτονίες στρατιωτικών – Πάνω από 500 από το 2001
[Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Έρευνα για τις αυτοκτονίες στρατιωτικών – Πάνω από 500 από το 2001

[Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: Έρευνα για τις αυτοκτονίες στρατιωτικών – Πάνω από 500 από το 2001

Φωτογραφία αρχείου

Την σύσταση Βασιλικής Επιτροπής στην Αυστραλία για να ερευνήσει αυτοκτονίες στρατιωτικών εν ενεργεία και εν αποστρατεία ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον, ο οποίος δεχόταν πιέσεις από την κοινή γνώμη για την εξεύρεση τρόπων να αναχαιτιστεί το φαινόμενο αυτό.

Περισσότερες από 500 αυτοκτονίες ενεργών ή απόστρατων στρατιωτικών έχουν καταγραφεί από το 2001, δείχνουν τα κυβερνητικά στοιχεία, με τον αριθμό αυτόν να πυροδοτεί δημόσια κατακραυγή, ακόμη και μεταξύ του Φιλελεύθερου Κόμματος του πρωθυπουργού.

“Πιστεύω και ελπίζω ότι θα είναι μια επουλωτική διαδικασία”, δήλωσε ο Μόρισον σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα, ανακοινώνοντας το αίτημά του για την σύσταση επιτροπής.

“Ελπίζω ότι θα είναι μια διαδικασία μέσω της οποίας οι βετεράνοι και οι οικογένειές τους θα βρουν κάποια παρηγοριά, αλλά προφανώς δεν μπορεί να αναπληρώσει την απώλεια”, πρόσθεσε.

Το θέμα αυτό κυριάρχησε στην Αυστραλία έπειτα από μια μεγάλη εκστρατεία που διεξήγαγε η Τζούλι-Αν Φίνεϊ, της οποίας ο γιος, ο Ντέιβιντ, πρώην αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού, αυτοκτόνησε το 2019 αφού νωρίτερα είχε υπηρετήσει στο Ιράκ, το Ανατολικό Τιμόρ και το Μπουγκενβίλ.

Αυστραλιανές δυνάμεις έχουν εμπλακεί στις συγκρούσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και έχουν αναπτυχθεί για ανθρωπιστικές αποστολές στον Ειρηνικό.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και ο Καναδάς εξετάζουν επίσης τρόπους για να μειώσουν τα ποσοστά αυτοκτονιών ανάμεσα στο ενεργό ή πρώην στρατιωτικό προσωπικό τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!