Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: «Οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι κρίσιμες» για το Σίδνεϊ
[Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: «Οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι κρίσιμες» για το Σίδνεϊ

[Η Ναυτεμπορική]: Αυστραλία: «Οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι κρίσιμες» για το Σίδνεϊ

«Οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι κρίσιμες», δηλώνουν οι αυστραλιανές αρχές για να αποφασίσουν αν θα παραταθεί το lockdown στο Σίδνεϊ, καθώς προσπαθούν να ανακόψουν τον ρυθμό μετάδοσης της εξαιρετικά μολυσματικής μετάλλαξης Δέλτα. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 300 άτομα έχουν μολυνθεί από το πρώτο κρούσμα που αναφέρθηκε στο παραθαλάσσιο προάστιο Bondi της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, στις 16 Ιουνίου.

Η απειλή που δημιουργεί η ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή Δέλτα, σε μια χώρα που έχει αργή εμβολιαστική εκστρατεία, έπεισε την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας να θέσει το Σίδνεϊ, μια πόλη πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων, σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Όμως, τη Δευτέρα ανέφερε 35 νέα κρούσματα σε τοπικό επίπεδο, που αντιστοιχούν στον χειρότερο ημερήσιο αριθμό λοιμώξεων φέτος.

«Αναμένουμε ότι οι αριθμοί των μεμονωμένων ατόμων θα συνεχίσουν να αυξάνονται», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Γκλέιντις Μπερετζικλιάν. «Αυτό που πραγματικά εξετάζουμε είναι ο αριθμός των ατόμων που έχουν ακόμη μολύνει στην κοινότητα και τι αντίκτυπο θα έχει τις επόμενες μέρες.»

Από τις περιπτώσεις της Δευτέρας, 28 ήταν απομονωμένοι καθ ‘όλη τη διάρκεια ή για μέρος της μολυσματικής περιόδου τους. Επτά περιπτώσεις περνούσαν χρόνο στην κοινότητα ενώ ήταν μολυσματικές.

«Οι επόμενες δύο μέρες θα είναι απολύτως κρίσιμες», δήλωσε ο Μπερετζικλιάν.

Ενώ το Σίδνεϋ συνέχιζει να αγωνίζεται για να ανακόψει την υπερμετάδοση, οι λιγότερο πληγείσες πόλεις του Περθ, του Μπρίσμπεϊν και του Ντάργουιν βγήκαν από την καραντίνα το σαββατοκύριακο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!